140 години от рождението на Пейо Яворов - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Яну
13
140 години от рождението на Пейо Яворов
ДАТА: 13 Януари 2018 ЧАС: 11:30 МЯСТО:
Добави в календара
140 години от рождението на Пейо Яворов
Безплатен вход за къща музей „П. К. Яворов” на 13-ти януари

 

На 13 януари (събота), по повод 140-годишнината от рождението на големия български творец Пейо Яворов, от 11.30 до 13.00 часа в двора на къщa музей  „П. К. Яворов”, на ул. „Г. С Раковски” в столицата, студенти-поети от Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще представят свои творби, посветени на П. К. Яворов.

 

По инициатива на Дирекция „Култура” на Столична община ще бъдат раздавани флаери с негови произведения, а стихове на поета ще звучат в изпълнение на актрисата Силвия Лулчева и украинската поетеса Анна Багряна. В програмата ще участва и актрисата Йоана Буковска-Давидова.

 

Експозицията на къща музей „П. К. Яворов” може да бъда разгледана в рамките на работното време в съботния ден - от 10.00 ч. до 17.00 ч. Входът е безплатен!

 

Проявата е част от Календара на културните събития на Столична община и от културните събития, които Националният литературен музей организира по повод годишнината от рождението на Яворов.

 

На 11 януари (четвъртък) в Големия салон на БАН ще се проведе официалното честване на годишнината от рождението на поета. Ще бъде представена изложбата „Път, на който не съзирам края…” и ще бъде открита конференцията „Между денят и тмата…”, организирана от Националния литературен музей и Института за литература към БАН.
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин