АТОМ Хореографски Серии #2 - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
27
АТОМ Хореографски Серии #2
ДАТА: Oт 27 Юни 2018 до 07 Юли 2018 МЯСТО:
Добави в календара
АТОМ Хореографски Серии #2

Големият танцов финал на Атом Хореографски Серии #2 ще се състои в Аулата на СУ
Проектът ще зарадва за втора поредна година любителите на съвременното изкуство в столицата


На 7-ми юли от 19:00 часа в зала АУЛА Магна на СУ „Св. Климент Охридски“ хореографи и участници от АТОМ Хореграфски Серии #2 ще представят пред публика резултата от 10-дневните класове по съвременен танц. Един гръцки, двама южнокорейски, двама японски хореографи и техните над 20 ученици от България, Южна Корея и Португалия ще представят съвременен танцов спектакъл, събиращ парчетата от изминалите класове.  


АТОМ Хореографски Серии #2 е едно от малкото събития в България, посветени не само на съвременния танц за публика, но даващи достъп на танцьори от разнообразни стилове и школи да посегнат към последните движенчески течения и техники. Подобни резидентни програми в областта на културата са изключително актуални в цял свят, тъй като обогатяват не само локалните календари, но и имат пряко въздействие върху средата за развитие на творците. 


„Танцът, както и останалите изкуства, отразява от една страна духа на времето, а от друга погледът на поколението, което живее и твори в него. В момента, в който се преосмислят въпросите за граници, за култури и за достъп до света – аналогов или дигитален – творците на нашето поколение имат мисия да изследват тези въпроси и да го правят заедно. За нас е важно да не губим локлания контекст, но подобни класове с колеги от чужбина е това, което развива българската сцена и респективно вкус на публиката. Каним всички търсещи умове да станат част от резултата на нашата творческасреща – ще бъде вълнуващо.“ сподели Стефания Георгиева, основен организатор на събитието.


В тазгодишното издание на Хореографките Серии, АТОМ Театър, Lili Jungin Lee и Seoul International Choreography Festival (SCF) подготвиха 3 модула, включващи интензивен 10-дневен тренинг с майсторски класове по съвременен и К – РОР танци за професионални и полупрофесионални танцьори. Свежото допълнение към проекта е ВидеоТанц Ателие, което се проведе паралелно с майсторските класове, за да разкрие магията на танца през погледа на създателите на видео-изкуството.


Финалът на Хореографски Серии #2 ще бъде представен в една от най-впечатляващите зали в София – АУЛА Магна на Софийски Университет. Входът за събитието е свободен за всички желаещи да се докоснат до вдъхновението и артистичния поглед на новото танцово поколение.


Проектът е финансиран от програма „Култура“ на Столична община, Art Council Korea, Фондация „Америка за България“Министерството на Културата, СУ „Св. Климент Охридски“, Saison Foundation Япония и е в партньорство със Seoul International Choreography Festival, Dance Station, Generator, Harmonica. 


Повече детайли за събитието може да откриете фейсбук страницата на платформата.


Повече за АТОМ:


АТОМ Театър е българска компания, създадена през 2011-та година, работеща в сферата на съвременния танц, създаваща пространство за осъществяване на колаборации, танцови и сайт-специфик проекти, културни събития, тренинги и образователни инициативи. В нея си сътрудничат артисти от различни точки на света, а основните цели са изследването на социалната, културна и образователна среда и изучаването процесите в обществото и отношенията между хората чрез неограничените възможности на движението и танца. Проектите на АТОМ са тясно свързани с определени пространства, архитектура, дизайн и история.


*** 


Танцовото лято в София започва в края на Юни с Атом Хореографски Серии #2


Платформата за съвременен танц, К – РОР и Видеотанц Ателие ще зарадва танцьори и любители на изкуството.


От 27-ми юни до 7-ми юли в залите на Dance Station в София ще се проведе второто издание на АТОМ Хореографски Серии #2 – платформа, благодарение на която български и международни хореографи от Южна Корея, Япония и Гърция ще изпълнят столицата ни с много танци и творчески заряд.


Тази година АТОМ Театър, Lili Jungin Lee и Seoul International Choreography Festival (SCF) са подготвили 3 модула - 10 дневен тренинг с класове по съвременен танц за професионални и полупрофесионални танцьори, както и по набиращия огромна популярност стил у нас - К-РОР.


К-РОР е съвременен стил в музиката и танците, създаден в Южна Корея, който става популярен със своите подчертани индивидуалност, цвят и веселие. По време на К-РОР тренингите - в дните от 2-ри до 7-ти юли ще се провеждат по два отделни класа, в които участие могат да вземат всички желаещи да се докоснат до различната и съвременна танцова култура, без ограничения във възрастта и уменията.


57157


Новото допълнение към проекта е ВидеоТанц Ателие, което ще се проведе паралелно с майсторските класове, за да разкрие магията на танца през погледа на създателите на видео-изкуството. По време на ВидеоТанц Ателието ще бъдат обособени снимачни екипи, които ще работят заедно с хореографите и танцьорите от АТОМ Хореографски Серии#2, а ментори в пилотното издание на семинара в Series#2 ще бъдат Йосиф Аструков и Петя Стойкова.


Подобаващият завършек на 10 – дневната програма ще бъде на 7-ми юли от 19:00 часа в АУЛА-та на СУ „Св. Климент Охридски“, когато хореографи и участници ще представят пред публиката своя танцов спектакъл, който ще създадат заедно по време на класовете.


Проектът е финансиран от програма „Култура“ на Столична община, Art Council Korea, Фондация „Америка за България“Министерството на Културата, СУ „Св. Климент Охридски“, Saison Foundation Япония и е в партньорство със Seoul International Choreography Festival, Dance Station, Generator, Harmonica.


Повече детайли за събитието, както и информация за записване може да откриете в сайта или във фейсбук страницата на платформата.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин