Академия за пътешественици: “Защо Индонезия?” - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Окт
24
Академия за пътешественици: “Защо Индонезия?”
ДАТА: 24 Октомври 2017 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
Академия за пътешественици: “Защо Индонезия?”

Академия за пътешественици: “Защо Индонезия?” представя вълнуващ разказ за пътешествията на едно момиче по време на научноизследователската експедиция „Operation Wallacea“!


На 24 октомври SOHO и Банско филм фест за четвърти път ще представят “Академия за пътешественици” - цикъл от презентации, лекции и медицински семинари, свързани с пътешествията и постиженията на българи по света.


За страстта към науката, пътешествията и екстремните спортове ще ни разкаже Ния Тошкова - биолог и пътешественик, включил се в научноизследователската експедиция на Британската организация „Operation Wallacea“. Проведена на един от най-слабо изследваните острови от биогеографската област Уолацеа - о-в Бътън, експедицията оставя спомена за едно невероятно място, побрало в себе си част от австралийската и азиатската природа и формирало уникална екосистема сред най-богатите на биоразнообразие вследствие на продължителната си изолация.


Ще чуем истории за пътуване на стоп с кораб и гмуркане с акули; ще разберем колко бързо тичат гибоните, има ли много питони в пещерите на Индонезия, къде живее прилепът Йода и колко дълбоко е готов да стигне един страстен биолог из чудноватата природа на Индонезия.


Вход: 4 лв.
Следете събитието във Facebook
Форма за записване ТУК


***


ОРГАНИЗАТОРИ:
SOHO: Арт коуъркинг пространство в центъра на София, разположено в триетажна зелена къща с градина, с ежемесечнa програма от културни и професионални събития, такива със социална насоченост, музикални концерти и тематични базари. Клиентите на SOHO са общност от сходно мислещи професионалисти, което насърчава творчеството и обмена между обитателите му. SOHO подкрепя множество инициативи и подпомага организации от неправителствения сектор в тяхното развитие.


Банско Филм Фест: Международен фестивал за екстремно и планинарско кино в Банско и единствен в този формат за България и Балканите. Предлагат най-доброто от световното кино на тази тематика и канят актуални световни имена в екстремните спортове и приключения. Екипът на фестивала организира и поредицата от събития, едно от които - "Академия за пътешественици", е с почти 20-годишна история.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин