Ансамбъл „Тракия“ с уникален концерт-спектакъл в Пловдив - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Авг
23
Ансамбъл „Тракия“ с уникален концерт-спектакъл в Пловдив
ДАТА: 23 Август 2018 ЧАС: 20:00 МЯСТО:
Добави в календара
Ансамбъл „Тракия“ с уникален концерт-спектакъл в Пловдив

Най-доброто от съкровищницата на сценичното фолклорно изкуство от цяла България ще видят пловдивчани и гости на града този четвъртък.

На 23. август, четвъртък, на древната сцена на Античния театър в Пловдив от 20:00 часа ще се състои уникален концерт-спектакъл на Ансамбъл „Тракия“, който е с вход свободен за гражданите и гостите на Пловдив. 

В богатата и разнообразна програма на концерта ще бъде представено най-доброто от съкровищницата на сценичното фолклорно изкуство от всички етнографски области на България. До сега в професионалната биография на Ансамбъл „Тракия“ са вписани хиляди концерти във всички краища на България и в повече от 60 страни по света като: Франция, Италия, Белгия, Германия, Израел, Япония, Индия, Мексико, Колумбия, Сирия, Алжир и много други. 


58204


Ансамбълът си е създал международно име в световната култура - едно уникално постижение за град Пловдив. От основаването си до днес Ансамбъл „Тракия” е явление в националната ни култура и „лице” на град Пловдив, присъствайки на всички значими форуми с изяви при откриването им, закриването или със самостоятелни концерти.


Следващата голяма изява на ансамбъла е премиерата на най-новия спектакъл „Земята на Орфей“, която ще се състои на 29. август от 19:00 часа в Дома на културата „Борис Христов“. Билети за премиерата се продават в Билетния център пред Община Пловдив. „Земята на Орфей“ е спектакъл по проект към Национален фонд „Култура“. Един специален спектакъл от нашите земи – централни и западни Родопи, включително и Тракия, там където се смята, че Орфей е имал най-силно.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин