iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
28
Аржентинска и Чилийска Патагония с Буенос Айрес и Уругвай
ДАТА: ОТ 28 Ноември 2018 ДО 15 Декември 2018 МЯСТО: Аржентина ВИД: Екскурзия
Добави в календара
Аржентинска и Чилийска Патагония с Буенос Айрес и Уругвай
Описание

Аржентинска и Чилийска Патагония с Буенос Айрес и Уругвай - магични планини и глетчери, 28.11-13/15.12.2018

Буенос Айрес - Ел Чалтен - Ел Калафате - Торес дел Пайне - Огнена Земя/Ушуая - Монтевидео - Колония - Буенос Айрес

16 дни/14 нощувки  (18 дни/16 нощувки с Уругвай)                                                     
28 Ноември - 13/15 Декември 2018 - ПОСЛЕДНИ МЕСТА
Цена: 5690 лева, плюс 400 лева за 2 допълнителни дни в Уругвай         

Желаете ли да разкриете красотата на внушителната Патагония, обхващаща изключителните брегове на два океана - земя на безбрежни степи, вечни глетчери и приказни планини? Каним ви на пътешествие, което ще разпали у вас онова автентично магеланово любопитство, разкрило нови хоризонти, океани и проходи; което ще ви преведе през протоци, огнени земи, алпийско-пейзажни природни красоти, водопади, езера и неповторими резервати. Наред с посещението на две столици, потопени от гурме и изящна колониална архитектура, ще посетите и земята на изобилстващ див живот и единствената по рода си най-южна точка на планетата Земя. Последвайте ни в смелия поход по легендарните стъпки на Магелан!

Какво получавате от нас:

- авторски маршрут на Мартин Сяров на база едномесечното ни пътуване из региона
- изключително разнообразна програма, която ви дава възможност да видите не само емблематичните за Патагония Перито Морено, Фитц Рой, Торес дел Пайне, Трите Кули, Серо Торе и Огнена Земя, но и единствената такава даваща възможност да правите каякинг сред ледовете на глетчера Грей и да наблюдавате кралски пингвини в естествена среда без да посещавате Антарктида 
- гарантирани групи, ако резервирате задължително заминавате 
- най-добрата цена в България
- 3 вътрешни полета без дълги сухоземни автобусни пътувания
- български водач със страст към пътешествията
- малки групи, около 14 човека
- чудесна комбинация от природни и културни забележителности и приключенски мероприятия 

 ebef8997-abc1-4aef-4f21-069357e042f3

1 Ден: Полет София-Буенос Айрес 

2-5 Ден: Буенос Айрес
Добре дошли в столицата на Аржентина – тъй нареченият Париж на Латинска Америка, място на превъзходна храна, фантастични вина и динамична атмосфера. Тук ще се срещнете с предимно европейска архитектура, големи и широки улици и просторни паркове, както и ще надникнете смело в магичните и уникални места на града.  Ще посетим Ла Бока – меката на тангото, един от най-цветните столични квартали, където буквално отвсякъде се носят двойки в ритъма на тангото сред пъстрите барове и таверни. Няма да пропуснем да минем по традиционната алея Каминито, кръстена на най-известната танго творба на Хуан де Диос Филиберто. Историческият център ще ни предложи колониална архитектура в мащаб – катедрала Метрополитана, църквата Сан Игнасио, Каса Росада и Пласа де Майо са само част от красотите на обиколката ни. Ще посетим и най-стария квартал на Буенос Айрес – Сан Телмо, който с бохемската си  атмосфера събира множество местни артисти по калдаръмените си улици. Палермо Чико, елитарният квартал в Буенос Айрес,  разкрива пред нас френска архитектура и обширни паркове, където ще посетим и уникалната японска градина, дарение от японските императори на своята общност в Аржентина. Няма да пропуснем възможността  да обиколим квартала Риколета и по-специално едно от най-известните гробища в цял свят – цял град с безброй улици, откриващи впечатляващи статуи и мраморни мавзолеи, където почиват останките на известната Ева Перон, както и на много бивши аржентински президенти, военни герои и политици.
Нощният живот в Буенос Айрес ще ви очарова и насити с оживените си улици и глъч, аржентинците знаят как да се забавляват и нощен Палермо е сигурен залог за неповторима фиеста и веселие. Тук ще намерите ресторанти с кухня от цял свят, фини вина, бирарии, шикозни заведения, предлагащи изкусителни коктейли и много барове с музика на живо. Денем ще посещаваме едни от най-големите и интересни паркове в цяла Латинска Америка и ще съчетаваме архитектурните си разходки с шопинг и кулинарен туризъм. Нощувки.   

e88b2701-1710-c243-8334-417f9bd6d559

6-7 Ден: Ел Чалтен е малко планинско градче по живописното поречие на Рио де лас Вуелтас в националния парк Глетчерите.  Полет до Ел Калафате и бус до градчето. Ще подправим пътуването си към Ел Чалтен минавайки през станцията на най-известните мошеници на миналия век – Бъч Касиди и Сънденс Кид. Ще прекараме два вълнуващи дни в несъмнено най-красивата обиколка в Южна Патагония към хълмовете Фитц Рой и Серо Торе, минавайки по спиращи дъха маршрути, заобиколени от величествени планини, лагуни, езера и високи ледници. Помислили сме и за онези от вас, които биха предпочели по-леки преходи и ще предложим опция за максимално доближаване до красивите гледки с по-кратък маршрут. Нощувки.

8-9 Ден: Ел Калафате – не само столица на провинцията Санта Круз, но Ел Калафате е и истинската столица на глетчерите в Аржентина. Кръстен на плода, от който хапнете ли, ще искате винаги да се завръщате в Патагония, Ел Калафате ви представя величествената гледка към глетчера Перито Морено, едно от природните чудеса на света. Този регион изобилства от гледки и кътчета сякаш извадени от красив снежен сън, където природата ще ви поднесе приключение и ще запали изследователския ви ентусиазъм. Обиколните пътеки около глетчера ще оставят ярък отпечатък у вас на зашеметяващия пейзаж на грандиозния мащаб на планински ледници, на естествени тунели, прокопани от водите на езерото Архентино. Ще имате възможност да направите трекинг по глетчера и да усетите под краката си масивната ледена повърхност (опция срещу допълнително заплащане). Нощувка.      

10-12 Ден: Южна Патагония от Чилийска страна е следващото ни приключение, което за нищо на света няма да изпуснем:

Торес дел Пайне – известен като един от най-добрите трекинг маршрути в целия свят, ще разкрие възхитителни картини на лазурни езера, изумрудени гори, ромолящи реки, лъчисто сини ледници. Националният парк е част от биосферните резервати на ЮНЕСКО и е дом на редки животински видове като щраусоподобната нандута, андински кондор, фламингота и най-вече опазеният вид на дивата лама, която свободно пасе по откритите степи. Върховното предимство на парка е добре развитата му инфраструктура, която прави възможно и незабравимо пътешествието към трите кули. За любителите на водните спортове сме подготвили допълнителна атракция с каяци между грандиозните глетчери (опция срещу допълнително заплащане). Нощувки. 

cef14ec8-8597-7cb3-ac2f-2d8d37f78309

13-14 Ден: Ушуайа. Полет до Ушуая. Намираме се в най-южната точка на майката Земя, столица на провинцията Огнена Земя, изпълнена с гори, живи цветове и ярки градини. Веднъж пристигнали до края на света, не ни остава нищо друго освен да последваме стъпките на Магелан, първият европеец стъпил на архипелага  и дал неговото име и да се възхитим на оранжево-лазурни залези, необуздани ветрове и съчетание на няколко забележителни екскурзии, които ще ви покажат най-доброто от острова. Ще имате възможност да минете през пристанището Харбертон (по легендарния път, построен от английски мисионери през 1886) и оттам да отплавате по канала Бийгъл към остров Мартийо. Лятото е именно сезонът на прииждането на кралските пингвини. Почитателите на дивата природа на животинския свят ще се насладят на разходка с колонии пингвини, наблюдавайки игрите, спокойствието и ежедневния им ритъм. Пингвините делят острова с множество морски птици, като известните императорски и магеланов корморан и буревестника (срещу допълнително заплащане). 

Националният парк на Огнена земя включва разнообразието на гори, торфени блата, езера и дори бреговете на Атлантическия океан (само малка, но достатъчна фракция от парка е отворена за посетители). Ще се разходим по леснодостъпни пътеки в парка, където яркобагрени диви цветя и други картинни флорни пейзажи ще съпроводят разходката ни. До входа на парка се стига с кола, но може да вземем и парния туристически влак, чиято оригинална функция в миналото е била да превозва затворниците да изсичат дървета в отдалечените гори (влакът е опция срещу допълнително заплащане). Плаването по канала Бийгъл е несъмнено заслужаваща вниманието си активност, която ще разкрие неповторими морски и планински гледки в едно. Носейки се по водите, ще разгледаме най-важните сгради на града, ще обърнем поглед към върховете Оливия, Пет братя и реката Екахонадо. Ще достигнем средата на канала - до фара Лезеклерор на архипелага със същото име (срещу допълнително заплащане). Нощувки.

299dd6ce-5622-3399-dd81-6b647d97d724

15-16 Ден: Полет до Буенос Айрес. Последните два дни ще прекараме в Уругвай – страната на първия домакин на Световната шампионска лига на ФИФА, земята, в която отсъства официална религия (Коледа е прекръстена на Деня на бащата, а Страстната седмица на Туристическата седмица), на вероятно най-самобитния и причудлив президент Мухика, радикален в революционните си леви идеи и в същото време ратник на крайно либерални социални свободи (Мухика легализира марихуаната, гей браковете и абортите в страната си). Ще посетим столицата Монтевидео, дом на половин Уругвай, еклектично място, богато на културен живот. Тук ще намерим по малко от всичко – от неокласически и арт деко постройки, ексклузивни крайбрежни квартали с шумни дискотеки, през танго барове и елегантни театри до износени небостъргачи сякаш дошли от Чеушескова Румъния. Ще посетим и Колония дел Сакраменто, единственият град в Уругвай, основан от португалци в далечния 17 век, разположен на Рио де ла Плата, гледащ бреговете на аржентинската столица. Архитектурата му се различава от всички останали испано-колониални стилове. Ще се разходим из запазени тесни калдаръмени улички, изучавайки стари португалски къщи и руини сред табели от азулежос, ще минем през Портон де Кампо – входните порти към стария град, ще си отдъхнем на Плаза Майор и за сетен път ще запечатаме преживяването на невероятното ни южноамериканско приключение съзерцавайки водите на Сребърната Река, вливаща се в безбрежния Атлантически океан. Нощувки.

17 - 18 Ден   Полет до София

 

Включва

  • 10/12 нощувки в хотели 3* и 4 нощувки на хотел 4* в Буенос Айрес

  • 14/16 закуски

  • Самолетен билет София – Буенос Айрес – София отиване и връщане с включени всички летищни такси

  • 3 вътрешни полета в Аржентина с включени летищни такси

  • Входни такси на местата, които ще посетим описани в програмата 

  • Медицинска застраховка за 10 000 евро

  • Водач-преводач с опит в Латинска Америка и местни екскурзоводи

  • Всички трансфери по програмата

Не включва

  • Лични разходи за храна неупоменати в програмата (минимум 1200 лева), вода и напитки, шопинг

  • Допълнително се заплаща  650 лева за единична стая

  • Всички опционални мероприятия

  • Бакшиши за местните екскурзоводи - около 25 долара



    Забележки:


    Цената е валидна при група от 9 души и повече


    Не се изискват визи за Аржентина, Чили и Уругвай


    Цените са калкулирани на база най-ниската тарифа по редовни авио линии и подлежат на препотвърждение при конкретна заявка


    Туроператор СЕД Адвенчърс има сключена задължителна застраховка "Отговорност на туроператора". Застрахователна полица  №  18 100 1315 0000626655 със застрахователна сума 450 000 лева.


    Възможна е промяна на датите с до 2-3 дни в зависимост от цените на самолетните билети. Моля да ни уведомите писмено, ако искате да бъдете информирани преди да закупим самолетните билети!


    Възможна е промяна в подредбата на дните без никакво нарушаване на цялостната програма, ако е нужна оптимизация на времето


    Цената е за човек при настаняване с друг в стая! 


    Водачът на групата е възможно да не пътува от и до София с групата, но задължително я посреща и изпраща на летището Буенос Айрес. 


    Допълнителните/опционалните мероприятия са по ваше желание, за ваша сметка и на ваша отговорност! Туроператорът единствено може да съдейства за тяхната организация с местните доставчици на услугата без да носи финансова отговорност поради неосъществяването на конкретното мероприятие в следствие на лоши климатични условия или други причини!


    Климатът на планетата е извън нашия контрол, макар че имаме огромното желание да осигуряваме идеалното време за нашите групи


    СЕД АДВЕНЧЪРС ви предлага срещу доплащане застраховка „Отмяна на пътуване”. При записване, моля изрично да отбележите ако желате да сключите тази застраховка, за да ви запознаем подробно с всички условия.


     


    Записване:  Краен срок за плащането на депозита за записване от 2700 лв. преведени по банкова сметка:
    17 Октомври 2018. Срок за втората вноска от 1800 лева до 17 Октомври и окончателно заплащане до 27 Октомври 2018. Местата се гарантират единствено и само чрез заплащането на депозит и предоставено копие от международен паспорт! Трябва да имате международен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщане.  


    Моля, да отбелязвате на платежните нареждания: 
    1. Основание: Името и датите на дестинацията, до която ще пътувате, както и имената на пътуващите
    2. Получател: СЕД Адвенчърс ЕООД
    3. Наредител: Вашето име


    За контакти:                                                                                                                                                  Мартин Сяров, Мениджър Пътувания
    Тел:  0876 099 631
    имейл: office@cedadventures.com                                                                                            


    Банкови данни: СЕД АДВЕНЧЪРС ЕООД


    Сметки в ЛЕВА
    Първа Инвестиционна Банка, IBAN: BG75FINV91501016337422  BIC: FINVBGSF


    Сметка в ЕВРО
    Първа Инвестиционна Банка,  IBAN: BG91FINV91501016337425  BIC: FINVBGSF

    20b5f916-0f51-1c1b-be42-f2ba593e160f




 

За повече информация

Компания:

CED ADVENTURES
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин