Авторски композиции и пиеси на Уди Шоу само в Studio 5 - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Апр
23
Авторски композиции и пиеси на Уди Шоу само в Studio 5
ДАТА: 23 Април 2014 ЧАС: 18:30 МЯСТО:
Добави в календара
Авторски композиции и пиеси на Уди Шоу само в Studio 5
Източник: Студио 5

Ден: 23 април 2014 г. (сряда)
Час: 18.30 ч.
Вход: 10 лв.


На 23-ти април (сряда), в 18.30ч, в уютната атмосфера на Studio 5 ще  прозвучат едни от най-емблематичните композиции на последния голям иноватор на джаза – Уди Шоу. Надарен по рождение с фотографка памет и абсолютен слух, Шоу изучава класическа и джаз музика.


Творчеството му е силно повлияно от Джон Колтрейн, за когото Шоу създава най-известната си композиция едва на 18 години - The Moontrane. Голяма роля в развитието на Шоу играят европейските композитори на XX век - Бела Барток, Игор Стравински, Золтан Кодали - Zoltan е композиция посветена на големия унгарски композитор.


Едва на 20 години Шоу вече участва в легендарните групи на Арт Блейки, Хорас Силвър и Лари Йънг. Той загива в следствие на трагичен инцидент  през 1989 едва на 44-годишна възраст; въпреки това  оказва силно влияние на най-големите имена в джаза от 70те години на миналия век до наши дни - от Уинтън Марсалис до Алекс Сипягин и Дейв Дъглас.


"Той наистина беше един от най-великите..." Макс Роуч
"Уди Шоу е един от гласовете на бъдещето." Дизи Гилеспи
"Ето това е тромпетист. Той свири различно от всички други." Майлс Дейвис
"Уди Шоу е все още недостижим. Може ли композирането за голям ансамбъл да е по-вдъхновяващо от "Blackstone Legacy"?" - Стийв Леман


Едни от най-добрите ни джаз музиканти, в лицето на Димитър Льолев (саксофон), Александър Логозаров (китара), Димитър Карамфилов (бас) и Стефан Горанов (барабани) ще ви уверят в истинността на всяка изказа дума за творчеството на Уди Шоу, по време на концерта на 23-ти април.


Запазете местата си за тази изключителна вечер на тел: 02 / 963 12 54 или 0887 934 335 (след 14ч). А ако желаете винаги да знаете какво се случва на сцената на Studio 5 следете програмата на клуба на www.clubstudio5.com или станете наши приятели във Facebook: Studio 5* music club, защото музиката и има значение.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин