Айляк фест / I like fest - програма - Родопите, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Авг
01
Айляк фест / I like fest - програма
ДАТА: Oт 01 Август 2015 до 10 Септември 2015 МЯСТО:
Добави в календара
Айляк фест / I like fest - програма

Айляк фест тази година няма да има.


Организаторите разясняват причините и ви призовават: „останете айляк до следващия път”!

Единственият фестивал на “айляка” Айляк фест/I like fest не се състоя тази година. Организаторите решиха фестивалът да не се проведе поради редица причини, а най - важната от тях е локацията.
 
“Нашето желание е следващата година събитието да се проведе в отдалечено от градската среда място, което да даде възможност на посетителите да се чувстват свободни и наистина “айляк”.

От опита на организаторите става ясно, че за да се постигне истинското състояние на духа, наречено „айляк”, са нужни достатъчно пространство и свобода за всякакви активности, уоркшопове, лагери. С годините фестивалните зони на  Айляк фест/I like fest станаха все повече и очакванията на посетителите са фестивалът да надгражда това. „Тази година не попаднахме на подходящо място, за да покрием всички тези условия.” – споделят организаторите.

Въпреки че решението фестивалът да излезе от рамките на града е взето още миналата година, идеята винаги е била той да бъде в района на Пловдив. За съжаление се появиха редица обстоятелства спъващи тези намерения, които промениха решението на организаторите.

Основното от тях е появата на събития от сходен характер в Пловдив и техните открити опити за плагиатство и нечестно възползване от публиката и инерцията на фестивала. „Това определено не е подходяща среда за развитието на Айляк фест/I like fest, а ние искаме да останем позитивни, затова решихме да изместим събитието, дори пропускайки една година, като избегнем възможността да объркаме неговата публика.” – твърди Михаела Михайлова, организатор на автентичния Айляк фест.

Затова, фенове на айляка, тази година Айляк фест/I like fest няма да се състои, но следващата година събитието ще се разрасне като брой участници, зони за изкуство, изложби, театър, рисуване, релакс. “Ще създадем един позитивен и творчески празник на изкуството за всички айляк хора, продължавайки нашите традиции”.

Фестивалът съществува от 03.09.2010 г., като до сега има проведени 4 издания. На неговата сцена са свирили десетки групи, играли са се театрални и танцови спектакли. Основната цел на фестивала е да предава любовта към изкуството на хората и да ги прави участници в него, като по този начин допринася за тяхното “айляк”, т.е. свободно и позитивно усещане. “Айляк” означава свобода на духа, събитието е за всички, които са “над нещата и обстоятелствата”.

За нас да си айляк означава да продължаваш да бъдеш позитивен и търсещ добрите страни на живота чрез забавлението. Така че – бъдете айляк до следващия айляк!

За повече информация може да посещавате профила и страницата на събитието!

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин