Азиатски фестивал „Цветовете на традициите“ - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
12
Азиатски фестивал „Цветовете на традициите“
ДАТА: 12 Май 2018 МЯСТО:
Добави в календара
Азиатски фестивал „Цветовете на традициите“

На 12 май, на сцената „Лятна Естрада“ в Борисовата градина, ще се проведе второто издание на Азиатския фестивал – „Цветовете на традициите“, организирано по инициатива на Индонезийското посолство в България, заедно с още 12 дипломатически представителства – Китай, Филипини, Пакистан, Палестина, Виетнам, Южна Корея, Саудитска Арабия, Индия, Тайланд, Япония, Монголия и Иран. Освен представяне на културата и традициите на държавите, събитието се обявява и в подкрепа на пълноценното развитие на деца, настанени в приемни семейства на фондация „За Нашите Деца“, която е партньорът с кауза на фестивала тази година.


Танци, музика, театър, бойни изкуства, традиционни ритуали и игри, работилници по занятчийство и ръчни изделия са само част от богатата програма на фестивала, представяща изкуствата и традициите на най-големия континент на Земята. Автентична азиатска кухня и кулинарни демонстрации, традиционни специалитети и изложбена част с деликатеси и сувенири на всяка от държавите-организатори, допълват събитието, което е със свободен вход.


55053


Всеки желаещ ще може да дари средства за насърчаване на пълноценното развитие на деца, лишени от родителска обич и настанени в приемни семейства на фондация „За Нашите Деца“, като се включи по желание в томбола с множество уникални награди, сред които два самолетни билета до дестинация по избор в Азия, предоставени от Turkish Airlines.


55055


Азиатският фестивал се организира с любезното съдействие на Държавен културен институт към Министерството на външните работи, Министерство на туризма, Министерство на културата и Столична община,  както и с безценната подкрепа на Президента на Република България – ген. Румен Радев.


55056


За повече информация за фестивалната програма и участниците следете събитието във фейсбук.   

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин