Български фестивал рекламира родното ни изкуство в Турция - Турция - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Апр
26
Български фестивал рекламира родното ни изкуство в Турция
ДАТА: Oт 26 Април 2015 до 01 Май 2015 МЯСТО:
Добави в календара
Български фестивал рекламира родното ни изкуство в Турция
Източник: Ани Николова

Фестивалът "Арт Мастърс" ще събере талантливи изпълнители за трета поредна година през април в Турция. Събитието е перфектно съчетание от приятна почивка и незабравими изживявания за участниците и реклама на българската култура зад граница.


Фестивал на изкуствата "Арт Мастърс" ще събере за трета поредна година талантливи изпълнители в различни сфери на изкуството от цяла България в съседна Турция. Събитието е планирано от 26 април до 1 май в екзотичния курорт Дидим - една от егейските перли на Турция. Целта на организаторите е да предоставят възможност на участниците да общуват помежду си, да обменят опит и едновременно с това да популяризират българската култура и изкуство зад граница.


Идеята е да се използва обединяващата роля на изкуството за културен обмен, осъществяване на културни контакти и мостове между различни градове, държави и нации. Пъстро дефиле с участието на всички групи ще премине през центъра на популярния турски курорт, поредица от концерти ще представят българското изкуство пред публиката в Турция и пред многобройните гости от цял свят. Семинари и уъркшопове ще дадат възможност на участниците да научат нови неща, да обменят опит и творчески идеи. Всичко това ще бъде съчетано с чудесни възможности за почивка, разтоварване и редица забавления.


Всяка година фестивалът „Арт Мастърс“ в Турция събира стотици участници, които в продължение на 6 дни са част от една неповторима атмосфера, изпълнена с танци, музика, игри и изненади. Миналата година в него се включиха групи от София, Пловдив, Варна, Велинград, Перник и Радомир. Заявките за предстоящото издание вече се приемат на тел: 0893 490 623 и на имейл: artmastersfestivals@hotmail.com. Организаторите са помислили за всичко – игри и анимации за най-малките, приключение с яхта, екскурзии и всякакви спортове за активните,  собствена плажна ивица, СПА център и прекрасна градина, за тези, които се нуждаят от почивка.


Клипче за фестивала можете да видите тук. Тук може да видите филм за предишното издание на фестивала през 2013 г.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин