Балканът и хората. Националните паркове - наш дом, нашето бъдеще - фотоизложба - Своге, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Апр
07
Балканът и хората. Националните паркове - наш дом, нашето бъдеще - фотоизложба
ДАТА: Oт 07 Април 2015 до 30 Април 2015 ЧАС: 18:00 МЯСТО:
Добави в календара
Балканът и хората. Националните паркове - наш дом, нашето бъдеще - фотоизложба

Българинът е свързан с планината по един неосъзнат, но изключително силен начин. Ние я търсим винаги, свързваме я с тишината, душевния мир, свободата и почивката.


Това чувство е отлично предадено във фотографиите от изложбата "Балканът и хората, Националните паркове: наш дом, нашето бъдеще", осъществена с фотографии, участвали в конкурса на Дни на предизвикателствата 2014 г. Фотоизложбата е част от благотворителната кампания "Професия ХИЖАР", която хижарите на х. Козя стена започват през септември 2014 г.


Кампанията има две основни цели: да даде повече публичност на хижарската професия, която понякога остава недооценена, за да се възпита по-висока планинска култура у туристите и да се създаде пространство за диалог между двете страни, както и да събере средства за закупуването, транспорта и монтажа на електрическа система от независими енергийни източници на хижа Козя стена.


Каним ви на официалното откриване на фотоизложбата на 7 април в АРТ РОК КАФЕ от 18:00ч., където Таня Даскалова (идеолог на кампанията) и Иван Ганев (хижар на Козя стена) ще ни разкажат малко повече за трудностите около стопанисването на хижите в националните паркове, тишината, приятелствата и всичко, което са направили и планували около кампанията "Професия ХИЖАР".


Ще имате възможност да се насладите и на 30-те кадъра от изложбата не просто с очите си, но и със сърцето си: оставете го да затупти в дивия ритъм на планинския вятър, върнете се за миг към корените си - волното детство и тичането по поляните, процеждащия се магично през дърветата лъч, вълшебните есенни мъгли, бързия любопитен поглед на една сърна, нежния допир на кадифе, когато галиш коня…


Следете събитието във фейсбук тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин