Балкани отвъд границите / Balkans Beyond Borders - късометражен филмов фестивал - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Дек
15
Балкани отвъд границите / Balkans Beyond Borders - късометражен филмов фестивал
ДАТА: Oт 15 Декември 2016 до 18 Декември 2016 МЯСТО:
Добави в календара
Балкани отвъд границите / Balkans Beyond Borders - късометражен филмов фестивал

7-ми фестивал за късометражно кино Balkans Beyond Borders


"Отбелязани" в един променящ се свят


7-мият фестивал за късометражно кино Balkans Beyond Borders пристига в София, за да изследва различните идентичности на Балканския регион и извън него.


Вдъхновени от темата "Отбелязани" в един променящ се свят, млади филмови творци от Балканите и отвъд ще представят работите си в кино Влайкова, (Цар Иван Асен II 11, 1124 София), от 15-ти до 18-ти декември включително.


Освен прожекциите на късометражни филми, четиридневният фестивал ще предложи уъркшоп по сценарно писане, кръгла маса, еднодневен фотографски маратон, фотоизложба и много други интерактивни дейности.


Единствен по рода си, фестивалът за късометражно кино Balkans Beyond Borders се провежда всяка година в различни градове от Балканите, за да разисква теми от съвременността и да се фокусира върху новата филмова продукция от региона, подкрепяйки и насърчавайки млади и дебютиращи режисьори. Тази година фестивалът се занимава с темата за идентичността: “Нашият свят е изграден върху различията. Общностите са изградени върху приликите. Идентифицирате ли се с обществото, в което живеете? Смятате ли, че притежавате открояваща се идентичност?”

Предварителната селекця е изготвена от Ана Гъргич (Хърватска), Божана Шошкова (България), Фирузе Караоглу (Турция) и Фарук Беркер Агун (Швеция). Измежду 500 заглавия от 38 страни избрани бяха 40 филма, които да вземат участие в конкурсната програма. Наградата за най-добър филм през 2016 ще бъде връчена от жури в състав: Антония Милчева (България), Уутър Янсен (Холандия), Димитрис Аргириоу (Гърция).

Програмата накратко:
Филми:
Конкурсна програма
BBB Focus - Холандия (късометражни филми от международния фестивал GoShort в Неймихен)
BBB Beyond: Международна програма
BBB и ко: Филми на партньори и членове на журито
Паралелни дейности:
Кръгла маса: Европеизацията на Балканите? 16.12 петък 15:00-18:00 ч. (с предварително записване)
Семинар: BBBStoryLAB– Импровизации върху образа на героя, 17.12 събота 12:00-17:00 ч., 18.12 неделя 11:00-14:00 ч. (с предварително записване)
Фотографски маратон: Идентифицирай се!
Събития:
Фотоизложба
Музикални вечери


При интерес и желание за участие в паралелните събития и /или като доброволец в реализацията на фестивала в София, можете да изпратите директно имейл на info@balkansbeyondborders.eu.


Пълната информация относно програмата на фестивала и всички съпътстващи активности може да бъде открита тук и във Facebook.


*Автор на постера e Джордж Майер, дизайнът на BBB статуетката е дело на Нина Аспета (Nina Aspeta).


Предварителна продажба на билети - тук.
4-дневен билет: 25 лв | 1-дневен билет: 10 лв | 1 филмов блок: 5 лв

За организацията:
BalkansBeyondBorders (BBB) е неправителствена организация, сформирана от девет млади професионалисти от Югоизточна Европа. Основна цел на организацията е да популяризира младежкия обмен и партньорство сред младите хора на Балканите и да оформи и затвърди усещането им за принадлежност към Европа. Това се постига чрез ежегодния тематичен фестивал за късометражно кино, филмови работилници, широка мрежа от младежи и съвместната работа помежду им, както и редица семинари.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин