Балканска Треска - музикален проект на Кристиян Ярви - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Фев
10
Балканска Треска - музикален проект на Кристиян Ярви
ДАТА: 10 Февруари 2016 ЧАС: 20:00 МЯСТО:
Добави в календара
Балканска Треска - музикален проект на Кристиян Ярви

Концерт на единствения по рода си музикален проект на Кристиян Ярви “Балканска треска” ще се състои на 10 февруари 2016 г. (сряда) от 20:00 ч. в зала 1 на Националния дворец на културата (НДК).


За първи път публиката в Двореца ще чуе на живо невероятно съчетание от различни стилове музика изпълнена от виртуоза Теодосий Спасов, китаристите Влатко Стефановски, Мирослав Тадич и Оркестър на Класик ФМ радио под диригентството на знаменития Кристиян Ярви. Световнопризнат като един от най-иновативните диригенти на ХХI век, с над 60 издадени албума, Ярви непрекъснато развива своята програма, изпълнявайки често в един концерт, както класическа музика, така и рок и джаз парчета.
 
След съвместен концерт с Горан Брегович, Кристиян Ярви открива колко емоционална е балканската музика и с помощта на Теодосий Спасов, Влатко Стефановски и Мирослав Тадич създават този музикален проект, съчетаващ в себе си духа на балканските ритми, влиянието на циганската музика и клезмер, на джаза и хип-хопа в съпровод на симфоничен оркестър. Събитието е особено и заради това, че иноваторът-диригент, покорил най-големите световни сцени, за първи път се изправя пред българска публика.
 
Самият той споделя за своя проект: “Идеята е да привлечем всички видове любители на музиката, без да изключваме никой и нищо; не става въпрос от едната страна да е класическата, а от другата всичко останало. …Има толкова много талантливи музиканти в съответните жанрове, всеки от тях свири на различни места и възможността да ги събера на една сцена е нещо фантастично за мен”.
 
Билети на промоционални цени от 15, 20, 25, 30, 35, 40 лв (10 лв. за ученици, студенти и пенсионери) вече са пуснати в продажба на касите на Билетен център - НДК. Не пропускайте уникалната възможност да преживеете тази необикновена адаптация на различни музикални стилове във формат, който едва ли до този момент сте чували някога.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин