Bansko Beat - музикален фестивал - Банско, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юли
15
Bansko Beat - музикален фестивал
ДАТА: Oт 15 Юли 2016 до 16 Юли 2016 ЧАС: 17:00 МЯСТО:
Добави в календара
Bansko Beat - музикален фестивал

Bansko Beat Music Experience – 2016!


Loreen, Lariss, Ceasar, Жана Бергендорф, Криско, Ненчо Балабанов, Дара, Стивън Ачикор, Християна Лоизу, Михаела Маринова, Nu Ance, Da Clique и много други на фестивалната сцена на Банско това лято!

Световни звезди се изявяват под ярките звезди на Пирин, омагьосани от красотата и колорита на местността вече втора поредна година. И тазгодишното издание на Bansko Beat Music Experience обещава да бъде бисер в музикалната корона на Община Банско.


Второто издание на фестивала ще изгрее на българска земя в сърцето на града. Входът по традиция остава свободен, а организатори са „Бохемия Фестивалс” и Община Банско.
Миналото лято на сцената се качиха Little Dragon, James Arthur, Mo’ Kalamity, Dj Desy & Mr. Vagabond, Миленита и Sensimillianz и др.
Приятните изненади покрай него не спират и последната новина е, че дамското участие на музикалното събитие е преобладаващо и има защо - Loreen и Lariss са чаровните хедлайнери на шоуто.

Ако сте чували плътният и наситен с емоционална мощ глас на Loreen, то няма начин да сте го забравили. Красивата певица е от марокански произход, но родена и израснала в Швеция. Прекарва детството си в историческата провинция Västmanland, в едно от най-старите градчета в Европа – Västerås, което определя като свое родно място. През 2004-та Loreen участва в Idol Sweden и дава заявка за неповторим музикален талант, а през 2012 г. печели конкурсът Евровизия с превърналата се в сензация песен „Euphoria”. Същата година Loreen печели MTV Europe Music Award за най-добра шведска изпълнителка, както и две награди Rockbjörnen за най-добра певица и най-добра песен, номинирана е и за Световните музикални награди.

Lariss превзема симпатиите не само на балканската, но и на световната публика. Почитателите й се множат с всяка нейна поява на сцената, с други думи – тук е, за да бъде звезда. Сама твърди, че е родена „в града на поезията”, но се изгражда като личност „в града на неограничените възможности”. Lariss е изпълнителката на световния хит „Dale Papi”, а  „Droppin Da Bomb”  уверено се изкачва по скалата на музикалните предпочитания. Най-новото й парче “Prefer”за няколко дни вече има няколко милиона гледания в YouTube.


Тазгодишното издание Bansko Beat Music Experience дава сцена на Криско, Ненчо Балабанов и талантите от най-доброто музикално шоу – „X Factor”.


Криско е любим на малки и големи. Младият изпълнител е горд с новаторския стил на своите композиции, съчетание между хип-хоп, рап, поп, денс и етно елементи. Музикалният му усет го отвежда до престижното жури на „X Factor” -2015, където е ментор на отбора на момичетата. Криско прави промоция на новият си сингъл „Дали това любов е” и спечели на Годишните музикални награди в категорията „БГ Изпълнител”.

Грандиозното шоу е поверено в ръцете на най-слънчевия и щедър на емоции водещ – Ненчо Балабанов! Той е познат на широката аудитория като ненадминат имитатор, победител в „Като две капки вода" 2015, Господар на ефира и много специален артист, в пълния смисъл на думата. Музикантът е намислил куп изненади, с които да зареди зрителите с искрата на лятото. Знаем със сигурност, че ще изпее и някои от парчетата, с които спечели публиката светкавично, но какво още, предстои да разберем през юли.

Nu/Ance са познати на широката аудитория от ТV ротациите на първия им сингъл “Daylight”, от участието си на Bansko Beat Music Experience миналата година, както и на други музикални фестивали в страната и в чужбина. Nu/Ance са сравнявани с емблематични групи от ранга на U2 и Muse, подгряват Sinoptik на гостуването им у нас, участват на юбилейния концерт на телевизия MM тази година. Те вероятно са най-стремглаво развиващата се банда в България - от 2014-та насам, прогресивно развиват както потенциала си и местата, на които се изявяват, така и публиката, която ги харесва. В момента набира старт новият им видео сингъл “Falling Down”.

Талантите от последния сезон на „X Factor” също ще излязат на сцената на „Bansko Beat” 2016-та, където отново ще нажежат емоциите до пурпурно.


Талантливата Християна от Кипър, която обича България като своя родина, спечели сърцата ни с богатите и сложни вокални изпълнения, великолепна смесица от поп с класическите опера и мюзикъл. Според нас, това спомогна за победата ѝ в 4-тото издание на шоуто у нас. Очакваме скоро да представи дебютния си сингъл, чийто автори стоят и зад успешно представилата се на „Евровизия-2016” песен на Поли Генова. Текстът на парчето на Християна е дело на небезизвестния Руши Видинлиев.

Михаела Маринова спечели в категориите „БГ Дебют” и „БГ Песен” на Годишни музикални награди на БГ Радио, това само по себе си, говори много за музикалната ѝ дарба. В момента новото й парче „Не ти ли стига” е едно от най-присъствените в ефира (2-ра позиция в официалния чарт на най-излъчваните БГ песни в радио и телевизионен ефир). Разбрахме, че към днешна дата Михаела „готви” чудесна колаборация с една от големите звезди на българската поп сцена, коя е тя – скоро ще научим.

Dara безспорно е един от най-харизматичните участници в българското издание на „X Factor”, финалист в 4-ия сезон. Още с появата си на кастинга за най-гледаното музикално шоу Dara впечатли публиката и журито с магнетичното си сценично присъствие и способността да „жонглира” еднакво както поп и хип-хоп музиката, така и с фолклор. На наградите на БГ Радио Dara представи първото си парче - "К'во не чу", продуцирано от „Вирджиния Рекърдс”, което дава заявка за тотален летен хит. Ще видим и чуем Dara на фестивала в Банско.


Другият ни фаворит е Стивън Ачикор, който дебютира с участие в сингъла на Невена Пейкова „Да избягаме“ и стремглаво катери класациите в страната. Чарът и талантът на Стивън са съизмерими само с успехите, които го очакват.

Дарбата на Жана Бергендорф е неоспорима – има номинация в категория „БГ Изпълнителка” за предстоящите Годишни музикални награди на БГ Радио. Последният й сингъл, общото парче с Моисей – „Време”, беше девет поредни седмици на първа позиция в официалната класация. Жана работи усилено по следващия си, този път самостоятелен проект.

Мястото на фестивала е ясно - Централен площад „Никола Вапцаров”, гр. Банско, ВХОД СВОБОДЕН!

Подробности търсете във Facebook  и тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин