Барабан - прожекция на филма - вход свободен - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Мар
31
Барабан - прожекция на филма - вход свободен
ДАТА: 31 Март 2015 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
Барабан - прожекция на филма - вход свободен

"Барабан"
Южна Африка-САЩ-Германия, 94’
Режисьор: Зола Масеко
В ролите: Taй Дигс, Габриел Ман, Джейсън Флеминг, Мошиди Мотшегуа, Тумишо Маша


„Барабан“ е филм от 2004 година, посветен на живота на южноафриканския разследващ журналист Хенри Ксумало, работил за популярното списание „Барабан“, което е известно и като „първото черно, лайфстайл списание в Африка”. Историята се основава на реални събития и реални хора  в средата на 50-те години на миналия век и се развива в предградието за чернокожи Софиятаун в Йоханесбург - едно от малкото места в Южна Африка, където чернокожите са имали право да притежават собственост и да пият алкохол.


Филмът е дебютен за режисьора Зола Mасеко и основният фокус е върху въпросите за апартейда. Американските актьори Тай Дигс и Габриел Ман са в главните роли на Хенри Ксумало и на главния фотограф на списание „Барабан“ Юрген Шадеберг , във филма участва и британецът Джейсън Флеминг, както и южноафриканската актриса Мошиди Мотшегуа и колегата й Тумишо Маша.


„Барабан“ е награден за най-добър южноафрикански филм на МФФ в Дърбан на през 2005 година, а режисьорът Масеко печели голямата награда на Панафриканския филмов и телевизионен фестивал на Уагадугу.

Прожекция - 31.03.2015, вторник, Дом на киното, 19:00 - Вход свободен

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин