Бардово Бърдо Фест – песни под звездите на Родопите - Киселчово, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юли
28
Бардово Бърдо Фест – песни под звездите на Родопите
ДАТА: Oт 28 Юли 2016 до 31 Юли 2016 ЧАС: 09:00 МЯСТО:
Добави в календара
Бардово Бърдо Фест – песни под звездите на Родопите

Фестивал за лагерен огън, бабини манджи и песни под звездите в Родопите! Вход свободен.


Дестинацията е закътаното родопско селце Киселчово, където ще изпитате невероятни емоции по време на Бардово Бърдо Фест!


Ожулено коляно, аромат на окосена трева, прашен калдъръм… Баба подвиква и докато се обърнеш ти е набутала в ръката филия с лютеница „Хапни, баба, хапни, гладен да не останеш“!


Най-добрата си на ластик. В неговия джоб има няколко американчета, малко сирийчета, но и два топуза-няма как да не бие на топчета тоя път.


Огромни звезди на тъмното небе, лек полъх на топъл вятър, примамливото ти деколте и опънати по краката дънки „Рила“, перчемът му е важен, а в ръцете му плаче китара...


КЪДЕ, КОГА И КОЛКО


Фестивалът е с вход свободен и ще се проведе между 28 и 31 юли на поляната над село Киселчово (община Смолян), със специалното участие на барда Краси Йорданов.


Тема за 2016 г. е “Спомени от едно време”.


Бардово Бърдо Фест ще припомни на възрастните ваканциите на село при баба и дядо. А на децата ще покаже какви са били игрите на село, когато още нямаше тъчскрийн.


41972


ЗА ДЕЦАТА


Детските кътове ще са обособени на поляната. Детската програма ще включва състезания и игри на народна топка, стъклени топчета, ластик, федербал, “Не се сърди, човече!”, “Дама”, “Домино”, “Стражари и апаши”, “Кър” и много други. Разбира се, всеки възрастен, запазил детското в себе си, също би могъл да се включи в игрите!


ХРАНАТА


Що се отнася до хапването, освен традиционните ястия като родопско чеверме, пататник и пареник, менюто по време на “Бардово Бърдо Фест” ще включва и много вкусотии от едно време – пълнена чушка със сирене, филия с лютеница, мекици, циганска баница, яйце на вестник, питка “Мечка”, домашен сладолед, лимонада и други.


МУЗИКАТА


По време на “Бардово Бърдо Фест” ще звучат китарите на някои от най-популярните съвременни бардове. Те ще изпълняват свои песни, но и ще припомнят мелодиите на младостта – под звездите и край огъня. Сред участниците са дует “Ша Ша”, “Замунда банана бенд”, дует “Морски струни”, “3 о’ СТАВА”, Емил Ангелов, Даниела Пенева и Румен Спасов, Митко Динев, дует Светлана и Атанас Стоянови, Виктор Макаров.


41975


НАСТАНЯВАНЕ


За фестивала можете да нощувате в:


базата на “Артел 13”


…в някои от селските къщи


…в място за къмпингуване, създадено специално за фестивала


Посетителите сами ще поемат разходите за път, храна, нощувки в “Артел 13” и къщите от селото. За палатковия лагер няма да има такса.


Желаещите да резервират стая в базата на „Артел 13“ или в селска къща могат да го направят на artel13.kiselchovo@gmail.com!


Фестивалът е организиран от “Артел 13” със съдействието на Urbex.bgСледете страниците на “Бардово Бърдо Фест” тук и тук

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин