Бащите говорят! - първа семейна конференция за бащинство - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Апр
20
Бащите говорят! - първа семейна конференция за бащинство
ДАТА: 20 Април 2019 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
Бащите говорят! - първа семейна конференция за бащинство

Как разбираме ролята си в семейството и в живота на децата? Кога „татко“ се превръща в най-важната дума за един мъж? По време на първата семейна конференция “Бащите говорят!” родители с изключителни истории ще разказват, дискутират и споделят, за да разкрият заедно със своята публика какво означава думата “бащинство” в истинския живот, изпълнен с несигурност и предизвикателства.


Конференция за цялото семейство, “Бащите говорят!” е част от националната кампания “Да бъдеш баща”, която вече няколко години поддържа разговора за най-трудната професия – родителството, и в частност - бащинството.


Специалното събитие, организирано от фондация “Асоциация Анимус”, като част от националната кампания  „Да бъдеш баща”, ще се проведе на 20 април в Сити Марк Арт Център с участието на някои от най-интересните и забележителни мъже и жени в България. В съботния Лазаровден популярни и признати в различни области личности ще говорят за постижението да бъдеш татко и родител всеки ден от живота си – да посрещаш хиляди детски въпроси, да предлагаш най-добрия пример от житейския си опит... и да грешиш като част от приключението, наречено семейство!


Мореплавателят, океанолог и журналист Дончо Папазов, отгледал дъщеря си Яна на яхтата, с която семейството му обиколи света, носителят на бронзов медал от Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Тервел Пулев- баща на две момчета, шеф Таньо Шишков - баща на две близначки и едно момче, режисьорът Стефан Командарев и неговата съпруга, родители на двама тийнейджъри, Йордан Жечев - син на Тончо Жечев и баща на три момчета, две от които - също близнаци, проф. Орлин Тодоров - психоаналитик, професор и баща, политикът Цветан Цветанов - баща на три дъщери, Любомир Ноков и Магдалена Малеева, родители на три деца, Искра Ангелова - майка и подрепяща бащата в семейството съпруга... Участниците в конференцията “Бащите говорят!” ще разказват и разсъждават за това какво е да бъдеш баща, но и ще поставят акцент върху здравословната среда в семейството и необходимостта от партньорство в отглеждането на децата.


Водещи на събитието ще бъдат Мария Чомарова, психоаналитик и директор на фондация “Асоциация Анимус” и Димитър Стоянович, журналист, сценарист и автор на документални и игрални филми, последният от които - “Снимка с Юки” - разглежда родителството от различни, често противоречиви перспективи.


“Участниците в събитието имат ценен опит, който заслужава своето място в разговора за пълноценното развитие на детето. Как поддържаме комуникация с нашите деца и колко важно е прекараното време с тях са част от темите, които ще засегнем на тази своеобразна конференция. Силните истории на хората, които са герои в живота на своите деца, имат едно послание – колко значима е ролята на бащата за всяко дете”, споделя екипът на “Асоциация Анимус”.


Първата семейна конференция, посветена на бащинството - “Бащите говорят!”, ще се проведе на 20 април, събота, Лазаровден, от 10 до 14 ч. в Сити Арт Марк Център с адрес бул. “Янко Сакъзов” №30, срещу входа на парка “Заимов”.


Билети с единична цена 10 лева и комбо билети за двама с цена между 15 и 20 лева могат да бъдат закупени на касата на Сити Арт Марк Център и онлайн www.cmart.info/teatr. Вход свободен за деца до 6 години.


***

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин