Бенин - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Бенин
Пътешествия за Бенин
Ако Венеция беше в Африка, вероятно щеше да е село и да се казва Ганви. Ганви е село, известно с това, че се намира изцяло във водите на езерото...
Ганви, Бенин
Вуду не е това, което повечето хора си мислят, че е Представите, които имаме за вуду, са свързани предимно с филми и книги, които го представят като...
Оуида, Бенин
Информация за Бенин
Столица: Порто Ново
С какви пари: Западноафрикански франк
Часова зона: -1, няма лятно часово време
На какъв език: Официалният език е френски. Признати са над 50 местни езика. Английският търпи подем, но за да се оправите в страната, са ви нужни основни познания по френски.
Най-добро време: Най-сухото и прохладно време, подходящо за пътуване до Бенин, е от ноември до февруари. Избягвайте непоносимата горещина на месеците февруари-април.
Пазаруване: Магазините са отворени от понеделник до събота от 9 до 19 часа, с обедна почивка от 13 до 16 часа. Разгледайте традиционните ритуални маски.
Щепсели и контакти: Пътувайте с френски тип накрайник
Как да останем здрави: Яжте само току-що приготвена храна, пийте предимно бутилирана вода. Има голям риск от СПИН и малария. Ваксинациите срещу хепатит А и Б, детски паралич, рубеола, морбили, заушка и бяс са препоръчителни.
Религия: Християни, мюсюлмани и последователи на традиционни африкански вярвания
Абонирайте се за нашия бюлетин