БиоТрапеза в Хисаря - Хисаря, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
22
БиоТрапеза в Хисаря
ДАТА: Oт 22 Септември 2018 до 23 Септември 2018 МЯСТО:
Добави в календара
БиоТрапеза в Хисаря

На 22 и 23 септември в град Хисаря ще се проведе „БиоТрапеза” – изложение на био, натурални и еко  производители от община Хисаря, Карлово, Пловдив и регион Тракия.


Ще се представят производители на био картофи, кейл, гъби, билки, сезонни плодове и зеленчуци, тахани и кремове от ядки, био и натурална козметика, натурални и еко продукти – мед, млечни произведения, вино.


Целта на изложение „БиоТрапеза” е да популяризираме местните лицензирани био и еко производители и чистата околна среда,  да  подпомогнем  фермерите, които развиват „зелен” бизнес и търсят достоен начин на живот и поминък в родния си край, като заведем потребителите до тях. Искаме да запазим традициите в домашно приготвената храна. Да пропагандираме сред общността и гостите на курортния град биопроизводството като част от мотото „Владеем изкуството на живота!” чрез чиста и бавна храна.


Изложение „Биотрапеза” е част от програмата на „Пловдив – европейска столица на културата 2019” и се организира от Читалище „Иван Вазов 1904” – Хисаря в партньорството с Туристическия информационен център и с подкрепата на Община Хисаря и местния бизнес.


Двата дни на изложението ще бъдат съпътствани от богата културна програма на открити сцени с вход свободен – кулинарно шоу с биопродукти от щандовете на изложителите; кулинарна изложба „Обредни хлябове от хисарския край”; театър, джаз концерт, еко пленер, лекции по здравословно хранене, зони за йога и тай-чи, томболи и викторини за посетителите, места за  забавления и игри за децата,  творчески работилнички.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин