Благотворителен концерт "Музика за Музея“ - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Окт
02
Благотворителен концерт "Музика за Музея“
ДАТА: 02 Октомври 2017 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
Благотворителен концерт "Музика за Музея“

„Музика за Музея“ – благотворителен концерт
за образователен център на Националния етнографски музей


ИЕФЕМ – БАН организира концерта съвместно с Национален институт „Софийска филхармония“ в рамките на кампанията „Опознай традициите, за да обикнеш народа си!“. Каузата е създаването на Образователен център на Националния етнографски музей. Колегите от Софийска филхармония предоставиха Зала България напълно безвъзмездно за нашата кауза. Без хонорари ще участват и едни от най-добрите изпълнители на български народни песни, танци и съвременни групи с етно звучене.


Това са: Бистришките баби, Ансамбъл Чинари, Нина Николина, Космическите гласове – Ваня Монева, Булгара, Етнотикс, Оратница, Магдалена Петрович (виолончело), Гром Падина, Ива и Ева Валентинови, Диджей Дхарба и приятели


Концерт с такова съчетаване на изпълнителите се организира за първи път в Зала България. Каним гражданите и гостите на столицата да се насладят на всички тях, да се заредят с духа и красотата на изпълненията им, и да подкрепят нашата обща кауза за Образователен център в Музея!


След 10-месечна кампания успяхме да съберем средствата, необходими за ремонт на трите помещения за Образователен център на Националния етнографски музей. Готов е архитектурният проект благодарение на младите архитекти от Сдружение „Мещра“. Остава да съберем 33 000 лева за обзавеждане и оборудване на трите помещения в сградата на Княжеския дворец.


В центъра ще се провеждат част от часовете в училищните програми. Деца и възрастни ще могат да се научат на някои от традиционните български занаяти и практики – грънчарство, тъкачество, везба, приготвяне на обредни хлябове и ястия, и други. Учениците ще се запознават със занаятите, обредите, музиката и символите на различните националности и етнически общности. В програмата на концерта ще отделим специално внимание на организациите, които ни помогнаха да съберем средствата за ремонта: Синдикат на българските учители, Булстрад живот иншурънс груп, Магазини „Балканско“, Сдружение „Мещра“, служителите на Уорли Парсънс.


Билетите се продават на касата на Зала България, а от понеделник и в мрежата на EVENTIM, на цени от 10, 12, 15 и 20 лв.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин