Британската соул звезда Omar пристига за първият си концерт в София - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Дек
05
Британската соул звезда Omar пристига за първият си концерт в София
ДАТА: 05 Декември 2015 МЯСТО:
Добави в календара
Британската соул звезда Omar пристига за първият си концерт в София

На 5 декември кралят на британската соул музика Omar идва за първият си концерт в Sofia Live Club. Omar ще пристигне в София със своя лайф бенд, за да представи последния си седми студиен албум „The Man”. 

Omar Lye-Fook e добре познат на любителите на соул и фънк музиката у нас, но въпреки това ще споменем, че той е английски певец, композитор, продуцент и актьор, роден през 1968-а в Лондон и започнал кариерата си с класическо образование по пиано, тромпет и перкусии.  С уникалния си и иновативен стил, дълбок и плътен глас Omar се нарежда в челните редици на най-добрите и успешни соул изпълнители в света.

Още с издаването на дебютния си сингъл „There's Nothing Like This“ към едноименния албум, за лейбъла на Gilles Petersons - Talking Loud  през 90-те, Omar прави силен пробив на световната музикална сцена. Има издадени седем студийни албума, до един повлияни от стиловете soul, funk, Latin и reggae. Последният „The Man” критиците определят като най-силния в музикалната му кариера. В него Omar събира плеяда от звездни гост музиканти  като Soul II Souls’ Caron Wheeler, Stuart Zender (бивш басист в Jamiroquai), Germany’s Hidden Jazz Quartett и легендарният басист Pino Palladino.

През годините британския изпълнител печели различни световни награди, работил е с легенди като Stevie Wonder, Erykah Badu, Angie Stone, Common, Estelle и др., а през 2012-та е удостоен с честта да стане член на Британската империя, избран лично от кралицата за заслугите и постиженията му в музикалната индустрия.

В съботната вечер на 05-ти декември, кралят на британската соул музика ще изпълни както парчетата от последния си албум, така и популярните “There Is Nothing Like This”, “Sing”, “Golden Brown”, “Come On”, Saturday“, Be Thankful” и др. Преди него на сцената ще се качи Marten Roberto, който ще подгрее феновете с подобаващ funk и neo soul сет.

Билети за събитието на цена от 20 лв., могат да бъдат закупени тук. Цената на място ще е 25 лв.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин