Broken Balkanz в природен парк „Витоша” - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юли
21
Broken Balkanz в природен парк „Витоша”
ДАТА: Oт 21 Юли 2017 до 22 Юли 2017 ЧАС: 18:00 МЯСТО:
Добави в календара
Broken Balkanz в природен парк „Витоша”

Задава се 18-то издание на фестивал за електронна басс музика


Традиционното събитие ще събере гости от 10 държави и много български диждеи на поляните в природен парк „Витоша”.


Без съмнение Broken Balkanz е най-дълго провежданият музикален фестивал на открито в България и е първият такъв в региона, посветен на дръм енд бейс, джънгъл и дъб музика. От началото през 2001 г. досега събитието се провежда от родната организация H.M.S.U. в близост до София. Всяка година планината приветства над 40 гости от региона и света, около 1500 посетители и всичко това под съпровода на над 40 часа нон-стоп музикални и културно-спортни активности.


Тази година фестивалът Broken Balkanz ще се проведе на 21 и 22 юли 2017 на Стамболова поляна, над Златните мостове (Морените) в ДПП "Витоша”.


49473


На това издание феновете ще се срещнат с едни от най-изявените артисти от Балканите и света и ще могат да чуят представяне на артистите от на някои от най-големите лейбъли, свързани с тази музика.


Вече са потвърдени гости от над 10 държави, а между тях личат имената на Jade (Унгария) & Coppa (Англия) от Eatbrain. Също така Billain (Босна и Херцеговина) и Disphonia (Гърция) ще представят шоукейс Methlab - "най-добрият нов лейбъл" за тази година според наградите на Drum & Bass Arena.


49470


Някои от останалите гости на събитието са сърбите от Euphorics, Codex, Splash Head, MC Kastiljas и MC Edge, македонците Darko Stepic и Hypertech. Ще вземе участие и турският продуцент Fall From Cloud.


Специален гост от Северна Америка тази година ще бъде титанът Dave Owen, а компания ще му прави и гръцкият майстор на мелодичния дръм енд бейс MsDos.


49471


Българската дружина също не е за подценяване – на сцената ще се качат много от HMSU артистите, както и някои от най-доказалите се родни таланти: L 33, High Roll, Ogonek, EXo, Targy, Acidtrip, Funkware, Funk Aesthetics и други.


Едно от интересните подобрения е представянето на бутикова дневна "горска" сцена в сенчестата част пред хижа Момина Скала. Там посетителите ще могат да се насладят на миксове в музикалните стилове дъб, джънгъл, дъбстеп и аутономик, както и редица съпътстващи активности.


49468


До хижата може да се стигне с автобус 63 и новия 163, които се движат по маршрут от бул. Цар Борис III до Морените, а от там следва 10-минутна разходка в гората до мястото на провеждане. С автомобил може да се достигне до самия вход, покрай който е организиран неохраняем паркинг.


Следете събитието във фейсбук


***


BROKEN BALKANZ 2017 НАБЛИЖАВА -ВИЖТЕ КАКВО ВИ ОЧАКВА
Двудневния музикален маратон навлиза все по-навътре в гората


Най-старият музикален фестивал на Балканите наближава, а организаторите и тази година са се постарали да се погрижат за доброто прекарване на посетителите. Две сцени и програма с много съпътстващи занимания ще допълнят програмата на феста, който тази година ще се проведе на 21 и 22 юли 2017 на Стамболова поляна, над Златните мостове (Морените) в ДПП "Витоша”.


49633


Програмата на главна сцена е готова и може да бъде проследена тук. А освен главна сцена, тази година ще има и втора - горска сцена, музикално подбрана от дъбарите от MIRIZMA.

- главната сцена ще е озвучена от 18:00 в петък до 09:00 в събота
- горската сцена пред самата хижа момина скала - в събота от 09:00 до 18:00
- и отново главната - с музика в от 18:00 в събота до 10:00 в неделя


49634


По този начин събитието се превръща в същински нонстоп 48-часов музикален маратон, разпределен в две сцени. За звук на двете сцени е подсигурена първокласна Funktion-One система, която е фаворит на мнозина световни светила от сферата на електронната музика. Така че не се и съмнявайте, че си заслужава да дойдете на фестивала и да чуете уникалните миксове на джиджеите с точно този звук!


49635


И тази година се проведе любителско състезание за миксове, в което взеха участие дузина изгряващи таланти. Победителят е с псевдоним The Dark One и печели отварящия час в петъчната програма. Сетовете на всички участвали могат да се чуят тук.


За допълнителен релакс около дневната сцена ще бъде разположена хамачена градина и надуваеми матраци, а за тези, които смятат, че са добре балансирани, ще има и ленти за ходене (т.нар. слаклинии). Екипажът на арт организация ММУУЗЗАА също ще се включи, този път с чайна, горска библиотека и дискусионни панели в дневната част на съботния ден.


49632


Освен това, посетителите ще могат да посетят и Музея на мечката на Витоша, който от HMSU се постараха да облагородят с 12-часовата си доброволна акция по-рано този месец.


49631


 Цената на билетите за целия фестивал в момента е 30 лв., а на вход - 35 лв. Билети могат да бъдат закупени от Eventim.bg.


До хижата може да се стигне с автобус 63 и новия 163, които се движат по маршрут от бул. Цар Борис III до Морените, а от там следва 10-минутна разходка в гората до мястото на провеждане. С автомобил може да се достигне до самия вход, покрай който е организиран неохраняем паркинг.


Детайлен анонс на всички активност има и продължава да се допълва тук
Карта и информация за транспорта до мястото на провеждане е достъпна тук.

Коментирай
Други събития
Юли
06
-
Юли
08
Джаз фестивал A to JazZ
Фестивали София, България
Добави в календара
Юли
12
-
Юли
15
„Моцартови празници“ – Правец 2018
Фестивали Правец, България
Добави в календара
Юли
13
-
Юли
15
Лятна случка 2018
Фестивали Сливен, България
Добави в календара
Абонирайте се за нашия бюлетин