Бургаски музикални празници - Eмил Чакъров 2014 - Бургас, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юли
02
Бургаски музикални празници - Eмил Чакъров
ДАТА: Oт 02 Юли 2014 до 05 Септември 2014 МЯСТО:
Добави в календара
Бургаски музикални празници - Eмил Чакъров
Източник: бургас

Ежегодно в Бургас се провежда  фестивала "Бургаски музикални празници - Емил Чакъров", организиран от община Бургас и държавната Опера - Бургас.  През 2014 г. за пореден седми път  Бургас ще посрещне едни от най-големите имена на съвременното оперно изкуство.


Очаквайте програмата за 2014 г.


На 2 юли кръвожадният вожд на хуните – Атила, ще оживее на сцената на Летния театър, за да даде старт на седмото издание на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров”. Така човекът, който покорява почти цяла Европа и стига пред Рим, където смъртта му попречва  да завърши своя поход, ще получи още ден живот. Суперпродукцията „Атила”  обещава да завладее публиката с пищни костюми, нетрадиционни декори и светлинни ефекти. Тя е дело на българо-румънския тим Огнян Драганов и Каталин Алборе, които са съответно режисьор и сценограф на представлението.


Празниците започват на 2 юли  с премиерата на операта на Верди „Атила”, която ще се играе и на 4 юли. Следващото събитие впрограмата е концертът на Мария Илиева, който е на 11 юли. Представленията в Летния театър продължават до края на идния месец и през август, а закриването е на 5 септември.


Всички представления от програмата на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров” 2014 са с начален час 21:00 ч. Билети за тях могат да бъдат закупени от касата на Операта, както и от билетния център до Часовника и преди започване на представленията на място, в Летния театър.  

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин