Бутан - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Бутан
Пътешествия за Бутан
Манастирът Такстанг Палфуг, по-известен като Паро Тактсанг, е будистки храмов комплекс, намиращ се в горната част на долината Паро,...
Бутан
Малкото хималайско кралство Бутан е известно най-вече с това, че измерва Индекса на брутно национално щастие на своите поданици. И ако бутанците са...
Бутан
Поредица от ръчно изписани табели бележат крайчеца на ветровития планински път, който свързва летището и бутанската столица Тхимпху. Вместо да...
Бутан
Информация за Бутан
Столица: Тхимпху
С какви пари: Нгултрум
Часова зона: +4, няма лятно часово време
На какъв език: Официалните езици са дзонгкха и английски. Английският и хинди са широко разпространени в градовете. Ако пътувате в провинцията, научете няколко основни думи на дзонгкха.
Най-добро време: Най-доброто време е от късния септември до късния октомври. Валежите са възможни през цялата година, като от юни до август вали постоянно. Зимата е подходяща да разгледате Западен Бутан.
Пазаруване: Повечето магазини са отворени всеки ден от 8 до 20 часа. Разгледайте местните пазари, предлагащи сребро и злато.
Щепсели и контакти: Пътувайте с универсален туристически накрайник
Как да останем здрави: Пийте само бутилирана вода. Стойте настрана от уличните кучета. Възможна е височинна болест над 2500 метра.
Религия: Предимно будизъм, следван от хиндуизъм. Носете дълги панталони, събувайте обувките си преди да влезете в храмовете.
Закони: Шофирането е отляво
Абонирайте се за нашия бюлетин