Часът на Земята 2016 - България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Мар
19
Часът на Земята
ДАТА: 19 Март 2016 ЧАС: 20:30 МЯСТО:
Добави в календара
Часът на Земята
Източник: Социална мрежа

Часът на Земята е най-голямата природозащитна инициатива в света. Тази година Частът на Земята е на 19 март и започва в 20:30 часа.


По време на Часът на Земята, милиони хора от целия свят символично изгасяват осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват. Така всички отправяме призив за по-устойчиво бъдеще.

Това е най-мащабната акции в света и започва през 2007 г. Инициативата се трансформира в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата. Частът на Земята дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени.

Колкото по-голям става Часът на Земята, толкова повече излизаме извън демонстрацията на тъмно. Вижте повече информация за инициативата тук.


Вижте повече тук.

Коментирай
Viktor Kkn, 23.03.2013 | 10:20
Община Бургас за поредна година подкрепя инициативата на организацията WWF и ще се включи активно в световната кампания "Часът на Земята". В рамките на час до 21,30 часа ще бъде загасено фасадното осветление на сградата на общината и значимите общински обекти с художествено осветление", казаха от местната администрация. В същия час, 20,30 пък от Тройката ще се проведе факелно шествие, а доброволци ще моделират знака "60+", станал символ на екокампанията, с чаени свещи. :)
Абонирайте се за нашия бюлетин