Червената къща - програма ноември - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
01
Червената къща - програма ноември
ДАТА: Oт 01 Ноември 2016 до 30 Ноември 2016 МЯСТО:
Добави в календара
Червената къща - програма ноември

Президент
Изложба Карикатури и шаржове
1-4 ноември /10:00-17:00 всеки работен ден
зала Пеша Николова
Графични послания и ироничен поглед към изборите по света и у нас.
Автори: Ириен Трендафилов, Ивайло Нинов, Цочо Пеев, Георги Чалъков, Алла и Чавдар Георгиеви, Трайко Попов, Никола Георгиев, Милко Диков, Мая Чолакова, Анатолий Станкулов, Светла Христова, Ивайло Цветков, Мирослав Божков, Валентин Георгиев, Маргарита Янчева, Йовчо Савов, Любомир Михайлов, Димитър Атанасов, Валери Александров. Организатор: Съюзът на българските художници (СБХ), секция „Карикатура”, със съдействието на Центъра за култура и дебат „Червената къща“ и подкрепата на Световната федерация на организациите на карикатуристите (ФЕКО-БГ), както и Партията на добрия хумор (ПДХ-БГ).
Вход свободен

Арт-док зона В/ХОД, „Институтът на боклуците” и Театър „Реплика”
Безсъщност
Вербатим театър
1 ноември /16:00 – предпремиера/ Червена зала
2 ноември /19:30 – премиера/ Червена зала
20 ноември /19:30/Червена зала
„На теория законът казва, че психично болните трябва да се социализират максимално. Често обаче се стига до крайната мярка – принудително лечение и затваряне завинаги в домове за възрастни с психични разтройства.” (в-к „Капитал”). Когато липсва институция, която да регулира даден проблем, човекът се превръща в институция. Когато държавата е забравила, документалният театър напомня. С участието на: Благой Бойчев, Ирина Андреева, Милена Ерменкова, Ованес Торосян; режисьор: Борис Зафиров; сценарий: Цвета Ерменкова и Борис Зафиров; драматургия: Цвета Ерменкова; сценография и визии: Теодор Кириаков; звукова среда: Алексей Николов; консултант на проекта: д-р Венелина Митковска; мениджър: Неда Митковска. „Безсъщност” е проект на международната платформа за документален театър „Институтът на боклуците“ в партньорство с театър „Реплика” и с подкрепата на Малък грант за арт-док проекти „В/ХОД”.
На български език
Вход: 1 ноември –с покани; 2, 20 ноември: 15/10/5 (по избор)

Поредица „Граждански седенки”
Каузите, за които се борим
Представяне и дискусия
1 ноември /18:30/ зала Пеша Николова
Юристи от сайта pravatami.bg представят правни инструменти за натиск, които граждански групи могат да използват в защита на своята кауза. Ще последва представяне на две актуални каузи, основните елементи на успешните граждански кампании и пречките пред мобилизиране на обществеността и общуването с институции и медии. Участници: юристът Мирослава Петрова (Гражданска инициатива „Да спасим Корал”); Борис Рангелов (Инициативен комитет за национален референдум за изборна реформа). Срещите се организират по проект "Проверка на реалността", подкрепен от Фондация „Америка за България”.
На български език.
Вход свободен

Мигратон № 2/ Мигратон № 3 (в рамките на Фестивал „Между хората и културите”)
Публично четене
3 ноември /18:30/ зала Пеша Николова
10. ное/18:30/Къща за литература и превод (ул. „Латинка” 12, София 1113)
Стотици класически и съвременни книги разказват за движението на хората в пространството в бягство от заплахи и в търсене на по-добър живот. В „Мигратон” каним публиката да излезе на сцената и да се включи в споделено четене и обсъждане на тези книги. За повече информация: „Мигратон“ се осъществява в сътрудничество с Културната фондация „Алианц” в партньорство с „Къща за литература и превод” и 4-ти Софийски международен литературен фестивал.
На български език.
Вход свободен

Фестивалът „Между хората и културите” се изпълнява от Червената къща в сътрудничество с Гьоте-институт България и СО Район „Възраждане” по проект „Павилион 19: Между хората и културите. Създаване на пилотен модел за работа с мигранти и местни общности чрез изкуство, култура и психо-социална подкрепа” с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа” 2016.

Арт-док зона В/ХОД, Компания „Паник Бутон Театър”
Дисонанс за двама артисти
Театър
премиера
4 ноември /19:30 – премиера/6., 13 ноември/19:30/Червена зала
Един чужденец опитва да се изрази на чужд за него език пред непозната публика. Една загадъчна, вечно трансформираща се жена му „лази по нервите”. Героите в тази написана от самите актьори пиеса търсят отговор на въпроса „Кой съм аз?” и „Какво движи света?”. В действията си те са водени (или стопирани) от чувство за вина, загуба, паника. Спектакълът е забъркан от фрагменти на сънища, детски спомени и артистични обсесии. Постановката е дебютна за „Паник Бутон Театър” – новосформирана театрална компания на режисьора Василена Радева и установения в България американски актьор Нейтън Купър. Режисьор: Василена Радева; художник: Радостина Тодорова; музика: Емилиан Гацов – Елби; продукционен мениджър: Розалина Лъскова и „Шар Жар”; консултант движение: Петя Мукова; участват: Богдана Котарева и Нейтън Купър.
На български език.
Вход: 12/10 лв.

Арт-док зона В/ХОД, Общински театър „Любомир Кабакчиев”, Казанлък
Кръгът
Театър
5 ноември /16:00 и 18:00/ Червена зала
Актьори и зрители се обръщат към четири от най-светлите личности в българската литература – Пейо Яворов, Пенчо Славейков, Петко Тодоров и д-р Кръстьо Кръстев, известни още като кръга „Мисъл”. Търсейки онова, което ни прави хора – мисълта, заедно ще се опитаме да влезем в този кръг, от който са излезли някои от най-важните поети и мислители на България, за да се открием в тях и ги открием в себе си. Идея: Стефан Прохоров; по текстове на: Пейо Яворов, Пенчо Славейков, Петко Тодоров и Кръстъо Кръстев; режисьор: Стефан Прохоров; сценография и костюми: Невена Георгиева; графичен дизайн: Христина Барева.
На български език.
Вход: 8 лв.

Песен на лодката (в рамките на Фестивал „Между хората и културите”)
Звукова инсталация
7 ноември /19:00 – откриване 
8.-30 ноември /10:00-19:00 всеки работен ден/зала Гъливер
За гласа на мигрантите, бежанците и всички чужденци, наричани „нелегални”, чиито гласове не се чуват в общественото пространство. Автор: Емануела Атисо, Франция/Того; техническа реализация: Гаро Ашикян, България.
Вход свободен

Фестивалът „Между хората и културите”се изпълнява от Червената къща в сътрудничество с Гьоте-институт България и СО Район „Възраждане” по проект „Павилион 19: Между хората и културите. Създаване на пилотен модел за работа с мигранти и местни общности чрез изкуство, култура и психо-социална подкрепа” с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа” 2016. Партньори:
FotoEvidence, ФотоСинтезис, Младежко дружество на ООН в България, Каритас България, Държавна агенция за бежанците, Сдружение „Лекари на света”, Български червен кръст и Арт-док зона В/ХОД.

На прав път ли е реформата за авторското право в интернет?
Дискусия
8 ноември /18:00/ зала Пеша Николова
Трябва ли търсачките да дължат авторско право на медии и издатели? Може ли да цитираме сцена от филм във видео, така както цитираме текст в статия? Ще бъдат ли защитени и правата на творците в интернет пространството? Участници: Нели Огнянова, експерт по медийно право, доктор по право, доктор по политически науки и професор в Софийския университет; Велислава Попова, главен редактор на в-к „Дневник”; Рене Беекман, художник и куратор, съосновател и член на „Реактив”, основател и съорганизатор на „Dorkbot Sofia” и Ignite Sofia; Здравко Йовчев, фотографът, който събуди интерес към съдбата на минералните бани на София, Къщата с ягодите и други застрашени емблематични сгради от миналия век. Събитието е част от проекта „Дебатна мрежа за Европейския парламент”, изпълняван от „Червената къща” с подкрепата на Европейския парламент.
На български език.
Вход свободен

Изкуство в действие
Другото изкуство на София
Презентация
8 ноември /18:30/ Червена зала
Презентация на дигитализирани архиви и документи от алтернативния художествен живот на София в края на ХХ-и век. Презентацията включва видео от първите художествени акции и концептуални изложби от културните процеси тогава и ще бъде представена от Орлин Дворянов, който ще обсъди с публиката спецификата на тази отминала художествена сцена. Проектът е съфинансиран по програма „Култура” на Столична община за 2016.
На български език.
Вход свободен

Контраплан – платформа за късо кино
Прожекции, дискусии
9 ноември /19:00/ Червена зала
Среща със себе си
7 мин., 2016, реж. Теа Петрова
Електронните устройства бавно, но сигурно обсебват хората. Едно обикновено момиче, изгубило вяра в заобикалящата го реалност, тръгва по пътя към себе си...
Контражур
27 мин., 2014, реж. Калоян Патерков, Вал Тодоров; номинация за най-добър късометражен филм – Награди на Българската филмова академия 2014
Историята на един млад фотограф, обсебен от красивата си приятелка, стария си фотоапарат и Ролан Барт.
Майка ми calling
24 мин., 2015, реж. Деян Барарев
Андрей не говори с майка си. Докато неговият по-малък брат Филип не изчезва.
Водещ на дискусията: Елена Мошолова; гост: Павел Веснаков, режисьор.
На български език, с английски субтитри
Вход свободен
Контраплан е проект на Червената къща за представяне на български късометражни филми. Прожекция и дискусия с участие на авторите, гости-професионалисти и публиката. Проектът е финансиран от Столична програма „Култура” на Столична община за 2016 г.

The Space In-between (в рамките на ACT Фестивал за свободен театър 2016)
Театър
12 ноември /18:00/ Червена зала
Творба, базирана на импровизация и взаимодействие с публиката, която изследва комуникацията между хората в съвременната консумативна епоха. Търсенията на творците са ориентирани към преоткриване на тялото като необозрим и тайнствен свят, като сложна свръхсетивна система, която влиза в разнообразни форми на съприкосновение със света и Другия. Концепция: Искра Иванова, Светлозара Христова; изпълнител: Искра Иванова.
На български език, със субтитри на английски.
Вход: 10/8 лв.


„Паник Бутон Театър”
13 ноември /19:30/
Отново можете да гледате най-новия спектакъл на режисьора Василена Радева и компания „Паник Бутон Театър” – „Дисонанс за двама артисти” – в „Червена зала” на Центърa за култура и дебат „Червената къща”. Той е част от програмата на платформата за документално изкуство В/ХОД – съвместен проект на Студио за документален театър Vox Populi и „Червената къща”.

Посолство на Република Полша, Център за култура и дебат „Червената къща”, Институт за регионални и международни изследвания в София
Полската обществена трансформация
Лекция
14 ноември /18.30/ Червена зала
Полският политик, историк, публицист и бивш зам.-министър в Министерството на външните работи на Полша Павел Ковал ще разкаже за полската обществена трансформация и ангажираността на Полша в процесите на демократизация. Модератор: д-р Огнян Минчев, директор на Института за регионални и международни изследвания.
На български език.
Вход свободен

Kметът (в рамките на ACT Фестивал за свободен театър 2016)
Театър
16 ноември /18:00/ Червена зала
„Кметът” е един от най-добрите театрални текстове, писани през последните години в Полша, който остава без премиера почти десетилетие след създаването си. Каква е причината за това? Пиесата изследва Холокоста в по-голяма дълбочина от всеки друг подобен текст. Само фашистите ли са отговорни за унищожението на евреите преди и по време на Втората световна война в Полша? Важните хора в едно полско село се събират да вземат решение в една извънредна ситуация... Продукция на Фестивал „Конфронтация”, Люблин, Полша; текст: Малгожата Сикорска-Мишчук; режисура: Мария Квиецин; сценография и костюми: Анна Голдановска; осветление: Михал Миргощ; видео концепция: Мария Порцис; музика: Конрад Биел; участват: Габриела Яскула, Марта Ледвон, Виолета Томица, Прземек Буксински, Даниел Добош, Ярослав Томица.
На полски език, със субтитри на английски.
Вход: 15/12 лв.

Мисли в движение: как да говорим за миграцията? (в рамките на Фестивал „Между хората и културите”)
Дебат
9 ноември /18:30/ зала Пеша Николова
За миграцията у нас се говори преди всичко като за опасност, а понякога – като за ангажимент към международната общост, който с нежелание трябва да изпълним. Дори аргументите в защита на миграцията са често абстрактни и фокусирани върху предполагаема макроикономическа полза. В този дебат се обръщаме към литературата, изкуството и социалните науки и питаме: възможно ли е да говорим за миграцията като за процес, който засяга конкретни хора? Склонни ли сме на разговор, който не идеализира, не говори за жертви, но и отива отвъд предразсъдъците и обобщенията? С участието на писатели, социални учени, мигранти, изследователи на миграцията.
На български език.
Вход свободен

Фестивалът „Между хората и културите”се изпълнява от Червената къща в сътрудничество с Гьоте-институт България и СО Район „Възраждане” по проект „Павилион 19: Между хората и културите. Създаване на пилотен модел за работа с мигранти и местни общности чрез изкуство, култура и психо-социална подкрепа” с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа” 2016. Партньори:
FotoEvidence, ФотоСинтезис, Младежко дружество на ООН в България, Каритас България, Държавна агенция за бежанците, Сдружение „Лекари на света”, Български червен кръст и Арт-док зона В/ХОД.

Майки от стомана (в рамките на ACT Фестивал за свободен театър 2016)
Стенд-ъп пърформанс
17 ноември /20:00/ Червена зала
„Още ли Изтокът преследва Запада? Какво всъщност означава „Изтока“? Пърформансът се фокусира върху националната и полова идентичност и емоциите (с ударение върху плача като физическо, емоционално и политически действие). Започнахме работа със собствените си майки и тяхната история и преминахме към разбиране на микрореалностите във взаимовръзка с макроструктурите и начина, по който държавните системи и политики оформят живота на хората. Продукция на Фестивал „Конфронтация”, Люблин, Полша; с участието на Агата Синярска (Полша) и Мадалина Дан (Румъния).
На полски език, с английски субтитри
Вход: 15/12 лв.

Арт-док зона В/ХОД
Театрално ателие с Изабел Санчес
Ателие
21-25 ноември /9:30-13:30/ Червена зала, зала „Пеша Николова”
Изабел Санчес е признато и утвърдено име в театралните среди в Европа. Тя е актриса, режисьор и преподавател. В рамките на петдневния уъркшоп ще запознае студенти, преподаватели и любители със световноизвестния метод Сузуки: Гледни точки. Техниката се базира на груповата игра, като извежда на преден план артикулацията на актьора и спонтанното, интуитвно движение.
На английски език, с превод на български.
Вход: 7 лв./ден или 30 лв. за цяло ателие

Арт-док зона В/ХОД
Невидими № 1
Вербатим театър
21 ноември /19:30/ Червена зала
„Невидими № 1” е първото представление от вербатим поредицата „Невидими”, която изследва маргинални, малцинствени и пренебрегнати обществени групи и техните проблеми. „Спектакълът е построен върху интервюта с хора с двигателен дефицит и развива темите за движението, сегрегацията и силата на духа” (в-к „Култура”). Представлението е един критичен поглед към „интеграционния процес” в България. Режисьор: Неда Соколовска; сценография: Деница Аргиропулос; хореография: Garage Collective; участват: Юлиян Боянов, Йонко Димитров, Любомир Любенов и Деница Петкова; със специалното участие на Велислав Велчев.
На български език.
Вход: 15/10/5 (по избор)

Контраплан – платформа за късо кино
Прожекции, дискусии
22 ноември /19:00/ Червена зала
Любов
12 мин., 2015, реж. Боя Харизанова; награда за най-добър филм на Фестивала на късометражното кино, Африн 2016, Сирия
Борис пристига при единствените живи роднини на своя загинал при злополука приятел, за да им предаде вещите му. В планинското село разбира, че бабата и дядото не знаят за смъртта на внука си. Борис остава за вечеря, колебаейки се какво да прави.
I Don’t Want to Grow up/ Не искам да пораствам
28 мин., 2016, реж. Филип Андреев
Ада и Александър са объркани двадесетинагодишни младежи. Спонтанно решават да живеят заедно и започват малък ремонт на стара мансарда с помощта на най-близките си приятели. Ремонтът прераства в деструктивен купон и става ясно, че всички имат проблем с порастването.
Водещ на дискусията: Елена Мошолова; гост: Николай Тодоров, режисьор.
На български език, с английски субтитри
Вход свободен
Контраплан е проект на Червената къща за представяне на български късометражни филми. Прожекция и дискусия с участие на авторите, гости-професионалисти и публиката. Проектът е финансиран от Столична програма „Култура” на Столична община за 2016 г.

Арт-док зона В/ХОД
Везната-мост
Инсталация
24 ноември /18:00 – откриване/24. ное.-7. дек./10:00-17:00 всеки работен ден/зала  Безименна
Инсталацията е по идея на режисьора Възкресия Вихърова и придружава представлението „Премълчаното разказано”. Посетителите на спектакъла и инсталацията могат да създадат свой разказ за ненасилие върху жени като сглобяват различни предоставени фрагменти. Всеки е поканен да донесе малък обект – реален или предполагаем свидетел на насилие. Той ще бъде експониран и стане част от живота на инсталацията. Идея: Възкресия Вихърова; автори: обект-пространство – арх. Зарко Узунов; пространствена драматургия –Десислава Морозова; интернет пространство –Петко Георгиев; текстов консултант –Йордан Ефтимов. 
На български език.
Вход свободен

Ориенталски ритми (в рамките на Фестивал „Между хората и културите”)
Концерт
24 ноември /19:00/Гьоте-институт България (ул. „Будапеща” 1)
С участието на Рикардо Ибрахим (Сирия/България) – уд; Линда Ибрахим (Сирия/България) – вокал; Роман Бунка (Германия) – китара, уд.
Фестивалът „Между хората и културите”се изпълнява от Червената къща в сътрудничество с Гьоте-институт България и СО Район „Възраждане” по проект „Павилион 19: Между хората и културите. Създаване на пилотен модел за работа с мигранти и местни общности чрез изкуство, култура и психо-социална подкрепа” с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа” 2016.

Премълчаното разказано
Вербатим театър
24 ноември /19:30/Червена зала
Три интервюирани от екипа на спектакъла жени разказват премълчаното по темата за ненасилието върху жените. Те са на различна възраст, заемат различни позиции и имат различен социален статус. В желанието си да продължат напред, те често танцуват, а ако се успокоят дори пеят красиво. А сълзите им се появяват за кратко и се опитват да не безпокоят никого. Работна група: Възкрасия Вихърова, Десислава Бошнакова, Диана Спасова, Добриела Попова, Росица Гевренова, Яна Грозданова.
На български език.
Вход: 12/10 лв.

#Pride/ #Прайд
Вербатим театър
25 ноември /19:30/Червена зала
„#Прайд” е документален спектакъл, в който чрез вербатим техника са представени историите на част от участниците в първото Прайд шествие в София през 2008, както и разкази на хора, външно свързани със събитието. Зад медийното отразяване, социалното внимание и реакциите срещу едно такова първо случване стоят животите на хора, както ЛГБТИ, така и хетеросексуални, престрашили се да подкрепят публично идеята за Прайд. Идея и текст: Даниел Александро; режисьор: Констанца Константин Гецова; актьори: Мартина Апостолова, Михаил Милчев, Красимира Дуковска, Владимир Солаков, Цвета Дойчева, Станислав Анев; с участието на: Ивайло-Валентино Учанов; тренинг: Василия Дребова; глас: Явор Караиванов, Яна Мошолова; видео: Рая Руменова; видео монтаж: Светослав Янков, Рая Руменова; аудио обработка: Осман Юсеин, Явор Лазаров; сценография – обувки: Жанета Иванова.
На български език.
Вход: 12/10 лв.

Черни ритми (в рамките на Фестивал „Между хората и културите”)
Концерт
26 ноември /19:00/Червена зала
С участието на „Ритмос Негрос” (Симеон Леонидов, България – китара и кахон) и Пиеро Епифания, Перу – кахон, перкусии, вокал).
Вход свободен
Фестивалът „Между хората и културите”се изпълнява от Червената къща в сътрудничество с Гьоте-институт България и СО Район „Възраждане” по проект „Павилион 19: Между хората и културите. Създаване на пилотен модел за работа с мигранти и местни общности чрез изкуство, култура и психо-социална подкрепа” с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа” 2016.

Арт-док зона В/ХОД
ХОД 16 – Лаборатория за изследване на действителността
Работно ателие
27 ноември /18:00/Червена зала
ХОД 16 е месечна лабораторна среща на изявени имена от театралната гилдия, които в продължение на една неделна вечер създават „въображаем спектакъл” по важна и проблемна тема от обществения живот. ХОД 16 е за театралните артисти онова, което е пленерът за художниците и джем сешънът за музикантите – среща за спонтанен и креативен диалог, в който артистът е и общественик – той проследява ХОД-а на действителността и търси начин да я подобри.
На български език.
Вход: 2лв.

Куиър фото студио (в рамките на 12-и фестивал на софийската ЛГБТИ общност)
Фото студио
28 ноември /18:00 – откриване/зала Гъливер
Направете своя нестандартна снимка в куиър фото студиото и добавете послание, което искате да отправите към общността. Снимайте се с него и, ако желаете, снимката ще бъде включена в изложба по време на фестивала.
Вход свободен 
12-и фестивал на софийската ЛГБТИ общност се организира от Фондация „Ресурсен център – Билитс” в партньорство с неформален ЛГБТИ HHH колектив.

Арт-док зона В/ХОД (в рамките на Фестивал „Между хората и културите”)
Мир Вам
Вербатим театър
28 ноември /19:30/Червена зала
„Мир Вам” изследва сложната тема за бежанската вълна, миграционните процеси в утрото на XXI век, праговете на толерантността и човешкия фактор като призма на случващото се. Артистите дословно предават интервюирани по темата бежанци по време на теренно проучване в най-болезнените зони на бежанския проблем в страната. Режисьор: Неда Соколовска; терен и анализ: урб. Миглена Герасимова; мапинг: Албена Баева; монтаж: Андрей Гетов; камера: Ивайло Дончев; координатор: Ади Кънева; асистент: Зоя Шопова; обработка на текст: Мириам Кожа; идея: Неда Соколовска, Иван Димитров; технически асистент: Тарек Жарад, Василия Дребова; участват: Мила Банчева, Рикардо Ибрахим.
На български и английски език, с български и арабски субтитри
Вход: 15/10/5 лв. (по избор)

Фестивалът „Между хората и културите”се изпълнява от Червената къща в сътрудничество с Гьоте-институт България и СО Район „Възраждане” по проект „Павилион 19: Между хората и културите. Създаване на пилотен модел за работа с мигранти и местни общности чрез изкуство, култура и психо-социална подкрепа” с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа” 2016. Партньори:
FotoEvidence, ФотоСинтезис, Младежко дружество на ООН в България, Каритас България, Държавна агенция за бежанците, Сдружение „Лекари на света”, Български червен кръст и Арт-док зона В/ХОД.

Вечер на ЛГБТИ семействата (в рамките на 12-и фестивал на софийската ЛГБТИ общност)
Презентация и дискусия
29 ноември /18:00/зала Пеша Николова
Представяне на резултатите от изследване на положението на ЛГБТИ семействата в България, проведено от фондация „Билитис”. Изследването цели да открие какви правни, институционални и всекидневни пречки срещат българските „rainbow” семейства и какви са стратегиите им за справяне с тях. Представянето ще бъде последвано от отворена дискусия с участието на Младежка ЛГБТ организация „Действие”.
На български език.
Вход свободен

12-и фестивал на софийската ЛГБТИ общност се организира от Фондация „Ресурсен център – Билитс” в партньорство с неформален ЛГБТИ HHH колектив.

Смъртни грехове  (в рамките на Фестивал „Между хората и културите”)
Театър
29 ноември /19:30/Червена зала
Основни теми в постановката са идентичността и националната принадлежност в условията на световна глобализация. Авторът преплита актуалната проблематика за интеграцията на бежанците и емигрантите в Европа. Драматичната интерпретация набляга на трагико-комедийния аспект на взаимоотношенията, които могат да достигнат до абсурдност и сюрреализъм. Постановката е независим проект на театър „Наш Свят”. Автор: Феликс Митерер (Австрия); режисура и адаптация: Ива Панева; сценограф: Боян Марков; костюми: Александър Гергинов; музика: Георги Стрезов; участват: Маргарита Хлебарова, Албена Ставрева, Петко Каменов, Румен Михайлов.
На български език.
Вход: 12/10 лв. 

Фестивалът „Между хората и културите”се изпълнява от Червената къща в сътрудничество с Гьоте-институт България и СО Район „Възраждане” по проект „Павилион 19: Между хората и културите. Създаване на пилотен модел за работа с мигранти и местни общности чрез изкуство, култура и психо-социална подкрепа” с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа” 2016. Партньори:
FotoEvidence, ФотоСинтезис, Младежко дружество на ООН в България, Каритас България, Държавна агенция за бежанците, Сдружение „Лекари на света”, Български червен кръст и Арт-док зона В/ХОД.

Формиране на транс общността в България (в рамките на 12-и фестивал на софийската ЛГБТИ общност)
Работно ателие и дискусия
30 ноември /18:00/зала Пеша Николова
Защо е важно да има активна и видима транс общност в България и как може да се случи това? На тези въпроси ще отговорим заедно на третия ден от фестивала.
На български език.
Вход свободен

12-и фестивал на софийската ЛГБТИ общност се организира от Фондация „Ресурсен център – Билитс” в партньорство с неформален ЛГБТИ HHH колектив.


Програмата може да претърпи промени. 


Повече информация - тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин