Четиримата пианисти отново на сцената на НДК - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
31
Четиримата пианисти отново на сцената на НДК
ДАТА: 31 Май 2017 МЯСТО:
Добави в календара
Четиримата пианисти отново на сцената на НДК

МУЗИКАЛНОТО ОТКРИТИЕ НА НДК – „ЧЕТИРИМАТА ПИАНИСТИ“ ОТНОВО НА СЦЕНАТА НА ЗАЛА 1


Класика, джаз и много музикални изненади ще звучат на 31 май


Четирима от най-добрите български пианисти - ИВАН ЯНЪКОВ, ГЕОРГИ ЧЕРКИН, АНГЕЛ ЗАБЕРСКИ-СИН и ЖИВКО ПЕТРОВ се събират за трети път за общо концертно изпълнение. Това ще се случи на 31 май на сцената на зала 1, а събитието отново е изцяло продуцирано от НДК - единствената културна институция у нас, която притежава четири рояла „Стейнуей”.


Програмата на настоящия концерт обещава богата палитра от емоции – от авторска или аранжирана от пианистите музика, през импровизация и дори - елементи на шоу. В концерта ще прозвучат по нов начин популярни произведения на Брамс, Рихард Щраус, Шопен, Моцарт, Рахманинов, като ще има и много музикални изненади.


Една от тях е, че пианистите са подготвили изпълнения на филмова музика, сред които Петър Ступел - “Замълчи, Замълчи” („Любимец 13“) в аранжимент на Живко Петров и Джон Уилямс с „Междузвездни войни” в аранжимент на Георги Черкин.


В концерта на 31 май в зала 1 ще се включат още Димитър Семов - барабани и Борис Таслев - контрабас.


Билетите вече са в продажба на цени от 20, 30, 40, 50 лв. За деца под 12 г. билетът е 10 лв., а с 20% намаление ще се ползват социално слабите групи /ученици, студенти, пенсионери, инвалиди/.


Двете предишни събития от формата „Концерт за 4 рояла“ се състояха през 2015 г. Тогава идеята да се съберат на едно място двама пианисти, изпълняващи предимно класика, с двама, изпълняващи джаз, изглеждаше откровено предизвикателство за музикантите, но резултатът предизвика истинска еуфория сред публиката. Тя заслужено определи концертите като едно от най-ярките музикални преживявания на годината.


Повече за НДК може да откриете тук.


***


ПОВЕЧЕ ЗА ЧЕТИРИМАТА ВИРТУОЗИ:


Виртуозен пианист, композитор и аранжор, ЖИВКО ПЕТРОВ е един от най-големите български джаз пианисти с регулярни изпълнения в над 30 държави по света. Създател е на Живко Петров Трио - JP3, заедно с Димитър Семов – барабани и Веселин Веселинов Еко – бас.


ГЕОРГИ ЧЕРКИН е един от най-талантливите и известни съвременни български пианисти, изнасял концерти в прочутите Palais des Beaux Arts в Брюксел, Auditorium в Рим, Convention Centre в Окинава, Seoul Arts Centre в Сеул, Musikhalle в Хамбург и Kaufmann Concert Hall в Ню Йорк.


Пианист, композитор и аранжор, АНГЕЛ ЗАБЕРСКИ–СИН е едно от най-големите имена в българския джаз, с множество издадени дискове. Основател e на няколко успешни джазформации, изнасяйки концерти в партньорство с наши знаменити музиканти.


Пианист и диригент с активна международна кариера, ИВАН ЯНЪКОВ изнася концерти в над 30 държави в Европа, Азия и Северна Америка. Сред големите зали, в които е оставил следа със своите виртуозни изпълнения, фигурират Carnegie Recital Hall в Ню Йорк, Tokyo Metropolitan Arts Center в Токио, Kitara Hall в Сапоро, City Hall в Хонг Конг и др. Той също така свири и камерна музика с членове на Лондонската филхармония.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин