Четяща Стара Загора - 24-часов маратон на четенето 2015 - Стара Загора, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Апр
02
Четяща Стара Загора - 24-часов маратон на четенето
ДАТА: Oт 02 Април 2015 до 23 Април 2015 МЯСТО:
Добави в календара
Четяща Стара Загора - 24-часов маратон на четенето

Ежегодно през април месец в град Стара Загора се провежда 24-часов маратон на четенето "Четяща Стара Загора". С инициативата на общината, библиотека "Родина" и регионалната библиотека "Захарий Княжески" се цели поощряване на четенето сред всички възрастови групи.


И през 2015 г. Стара Загора се включва в националния Маратон на четенето, посветен на Международния ден на книгата и авторското право - 23 април, и е част от кампанията „Походът на книгите", провеждаща се от 2012 г. в периода 2 - 23 април.

През 2015 година се отбелязва X-ти юбилеен маратон „Четяща Стара Загора" 2015 г. се организира в партньорство от библиотека „Родина" и Регионална библиотека „Захарий Княжески". Той ще се проведе на 23 април 2015 г. (четвъртък) от 8:00 до 22:00 часа.

Между 22 и 24 април в Стара Загора ще гостуват писателите Недялко Йорданов, Теодора Димова, Яна Якова, Виолета Христова и Румяна Пенчева от Националния литературен музей.

Сред другите прояви, с които ще бъде отбелязана кампанията "Походът на четенето" са акция „Роден на 23 април", в която могат да участват всички малки и големи рожденици, които да отпразнуват рождения си ден с книга пред „Хеликон", буккросинг (размяна на книги) в парк „Пети октомври", четящи таксита и много други.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин