ДВЕ-ТРИ БИРИ ФЕСТ в Пловдив - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
20
ДВЕ-ТРИ БИРИ ФЕСТ в Пловдив
ДАТА: Oт 20 Май 2017 до 21 Май 2017 МЯСТО:
Добави в календара
ДВЕ-ТРИ БИРИ ФЕСТ в Пловдив

Пловдив домакин на мащабно бирено събитие - „ДВЕ-ТРИ БИРИ ФЕСТ“!


Занаятчии пивовари и любители на крафт пивото се събират на едно място, в градска среда


Мащабно бирено събитие ще разпени Пловдив през месец май- „ДВЕ-ТРИ БИРИ ФЕСТ“. Фестивалът ще събере на едно място българските занаятчии пивовари и любителите на крафт пивото, което набира все по-голяма популярност в цялата страна през последните няколко години. Фестивалът ще се състои на 20 и 21 май 2017 година в занаятчийския квартал Капана.


„ДВЕ-ТРИ БИРИ ФЕСТ“ ще посрещне под тепетата най-добрите крафт пивовари в страната, които ще презентират богатство от вкусове. Амбициите на организаторите са да превърнат „ДВЕ-ТРИ БИРИ ФЕСТ“ в най-големия фестивал на крафт бирата в градска среда. Целта е събитието да стане ежегодно и да се развива във времето.


„ДВЕ-ТРИ БИРИ ФЕСТ“ е част от Календара на културните събития на община Пловдив за 2017 година.


Посетителите на „ДВЕ-ТРИ БИРИ ФЕСТ“ ще могат да посетят 3 обособени зони. В първата от тях, гостите ще могат да се срещнат със собствениците на микропивоварни, които се родиха и развиват собствен бизнес през последните няколко години. Във втората зона ще са разположени т. нар. джипси пивовари – любители и професионалисти, които произвеждат бира в лимитирани количества в чужди пивоварни, а третата зона е специално за всички търговци, които популяризират занаятчийското пиво не само в Пловдив, но и в страната – специализираните магазини за необикновената и различна бира.


Ще можете да опитате и специално създадени за събитието коктейли с крафт пиво, а цялата тази хмелова прелест ще се проведе под открито небе.


Следете събитието във фейсбук 


***


Над 80 вида крафт пиво на „Две-три бири фест“


Амбицията на събитието е да представи всички онези хора, за които пивото е занаят, изкуство и качество на живот


Творческият квартал Капана ще е домакин на първото по рода си събитие в Пловдив, свързано с крафт бирата като култура и начин на живот. Занаятчийското пивоварство се развива по-активно в България от близо четири години. Редица западни държави могат да се похвалят с над 300 независими малки пивоварни, докато у нас те са едва десетина. Въпреки това, разнообразните стилове и качествени продукти все повече навлизат на родна почва, като правят впечатление с вкусове, аромати и дори визия. Амбицията на събитието е да представи всички онези хора, за които пивото е занаят, изкуство и качество на живот.


Фестивал „Две-три бири“ ще превърне паркинга на ул. „Константин Стоилов“ 32, под крепостната стена на Стария Пловдив, в мини бирено градче, в което посетителите ще изживеят всички вкусове и аромати на крафт еликсирите на занаятчиите в бранша. Фестивалът ще е съпътстван с музикална програма и кулинария, а самите пивовари ще разкрият на посетителите елементи от тайната на производството си.


„Две-три бири фест” се организира с партньорството на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2017 година. Той ще се проведе в рамките на два дни – 20-ти и 21-ви май. В съботния ден, всеки любител на пивото ще може да посети феста от 12:00 до 22:00 часа, а в неделя от 12:00 до 18:00 часа. Посетителите ще открият както микропивоварни, така и магазини и дистрибутори на занаятчийско пиво, и не на последно място – gipsy пивовари. Форматът ще бъде с дегустационни количества от 150 мл, което ще позволи на клиентите да опитат максимален брой бири. Който желае, ще има опция да закупи пиво и за вкъщи или за подарък на приятел.


48352


Участниците са общо 15 и ще представят над 80 вида занаятчийско пиво. А кои са те?


Варненската пивоварна „Гларус“ е вече приятел на пловдивския пазар. Точно затова, тя ще гостува с пълната си производствена селекция. „Диво пиво“ ще ни предложат варки, правени специално за събитието. От Перущица пристигат и „Hills“, които залагат на баварската бира. Ще станем свидетели и на един дългоочакван дебют в лицето на сливенската пивоварна „Трима и двама“, чийто създатели се опитват да я отворят от две години и ето, че най-после успяха. Не можем да минем и без „ Jagerhof”, както и без gipsy пивоварите от „Бял щърк“ и „Айляк“. Специално за фестивала, „Бял щърк“ ще представят новата си розова бира „Тропикалиа“, в която се усещат аромати и вкусове на манго, ананас, ягоди и други плодове. Следва поръчковата бира „Шипка“ в стил майн бок, както и магазини и дистрибутори „100 бири“, „Авери“, „ Beer shop“ и “Brewforia”. Капана фест също ще се включат в бирения празник със своето производство „Капана“. Естествено биреното тържество няма да е завършено без заведение „Котка и мишка“, което ще представи своята едноименна бира с вкус на къпини. Черешката на тортата ще са коктейли с крафт бира, приготвени на място от миксолога Михаил Узунов.


След всичко изброено е кристално ясно, защо „Две-три бири фест“ ще се превърне в привлекателно и различно събитие за града и ще спомогне за развитието на бира културата.

Коментирай
Други събития
Юни
29
-
Юли
01
Международен фестивал „Средновековен Търновград“
Фестивали Велико Търново, България
Добави в календара
Юли
06
-
Юли
08
Джаз фестивал A to JazZ
Фестивали София, България
Добави в календара
Юли
12
-
Юли
15
„Моцартови празници“ – Правец 2018
Фестивали Правец, България
Добави в календара
Юли
13
-
Юли
15
Лятна случка 2018
Фестивали Сливен, България
Добави в календара
Абонирайте се за нашия бюлетин