Дългият път към дома - литературна вечер с дискусия - Троян, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юли
02
Дългият път към дома - литературна вечер с дискусия
ДАТА: 02 Юли 2015 ЧАС: 18:30 МЯСТО:
Добави в календара
Дългият път към дома - литературна вечер с дискусия

На 2-ри юли от 18.30 вечерта галерия „Серякова къща“ и ICU – издателството, което те вижда ви канят на литературна вечер с дискуисия на тема дългият път към дома.


Ще си говорим за емиграцията на тялото и душата, за паспортите и границите, за куфарите, пълни с мечти, стари снимки и надежди за завръщане. Ще представим новата книга на издателство ICU - Куфарът на брат ми Истории за пътя.


Сборникът съдържа текстове от:


Катерина Стойкова-Клемър, Иво Иванов, Нева Мичева, Джоя Гуерцони, Димитър Кенаров, Капка Касабова, Бабак Салари, Елена Панайотова, Пиер Мейлак, Албена Тодорова, Явор Гърдев, Ан Фам, Георги Господинов, Вера Траянова, Владислав Христов, Рана Дасгупта, Екатерина Петрова, Зоя Маринчева, Едгар Вилянуева, Димитър Камбуров, Милена Варзоновцева, Герасим Дишлиев.


В разговора ще се включат: Катерина Стойкова-Клемър (родом от Бургас с местожителство Кентъки, САЩ), Александър Телалим (художник, израсъл в Украйна), Невена Кръстева (издател и съставител на сборника, сестра на емигрант), Нели Генкова (литератор и майка на студент в чужбина) и Василен Васевски (доцент по рисуване в Илинойския институт по изкуство).


Модератор: Мариела Шошкова, галерист и майка на емигрант


Дискусията ще протече в приятелската и артистична обстановка сред картините на новооткритата (на 1-ви юли) изложба „Равновесие” на двамата художници Василен Васевски и Александър Телалим.


2 юли | четвъртък | 18:30
5600 Троян, ул. Ангел Кънчев 6
За повече информация: 0879262877, 0887231250





Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин