Дефиле на младото вино - Пловдив 2015 - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
27
Дефиле на младото вино - Пловдив
ДАТА: Oт 27 Ноември 2015 до 29 Ноември 2015 МЯСТО:
Добави в календара
Дефиле на младото вино - Пловдив

Фестивал „Дефиле на младото вино - 2015”


„Дефиле на младото вино” е запазена търговска марка на Съвета по туризъм - Пловдив за организиране на дегустации на млади български вина в рамките на последната седмица на  м. ноември в Стария град на Пловдив.

Предстои седмото издание на фестивала – на 27, 28 и 29 ноември 2015 г. „Дефиле на младото вино 2015”  ще премине на фона на богата културно-образователна програма в дните от 23 до 29 ноември. Празникът заема подобаващо място в събитийния календар на Пловдив и е част от националния туристически календар. Той е от изключителна полза за развитието на винопроизводството и туризма в Пловдив, региона и страната и очакванията на организаторите са тазгодишното издание на фестивала да привлече голям брой участници и посетители.

„Дефиле на младото вино” стартира през 2009 г., с 16 участника в 6 възрожденски къщи. Събитието изключително бързо доби популярност. Само пет години по-късно, през 2014 г., вече 24 винарски изби от цялата страна представят  продукцията си в 8 къщи и 2 ресторанта в Стария град. За шест години събитието се разрасна до седемдневен фестивал, като по официални данни над 60 000 са посетителите, дегустирали българското младо вино.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин