Ден на река Дунав 2015 - България - Peika.bg

iNews Novinite Econ 3e-News Insmarket Jenite Div OperationKino Sporta FitWell Sportuvai Peika NasamNatam Sever Programata Doctoronline Kulinar Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
29
Ден на река Дунав
ДАТА: 29 Юни 2015 МЯСТО:
датата все още не е потвърдена
Добави в календара

Денят на Дунав е празник за една по-чиста и по-безопасна река като резултат от международното партньорство на страните от Дунавския басейн. Фестивали, срещи и образователни дейности отбелязват празника навсякъде по дунавските брегове. Конкурсът за детско творчество е част от кампанията за отбелязване на Деня на Дунав, като централна тема е връзката между дунавските държави, земята, животинския свят, горите и хората.


Река Дунав е втората по големина река в Европа. Тя и притоците й са една от най-важните речни системи в Европа. Дунавският басейн е играл важна роля в политическото, социално-икономическoто и културно развитие на Централна и Източна Европа. Басейнът на реката е с площ 817 000 кв.км и включва 19 страни, което го прави басейна, обединяващ най-много страни по света. От извора си в Германия до румънско-украинската делта реката изминава над 2845 км, свързвайки 81 милиона души от Германия, Австрия, Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, Румъния, България, Молдова и Украйна. Повече информация за Деня на река Дунав тук.

Коментирай
Други събития
Ное
29
-
Дек
01
Дни на предизвикателствата 2017
Други София, България
Добави в календара
Абонирайте се за нашия бюлетин