Детски музей на колела - България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
19
Детски музей на колела
ДАТА: Oт 19 Юни 2016 до 24 Юли 2016 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
Детски музей на колела

Детски музей на колела ще разказва за историята на изкуството по българските земи

Тази година Музеят ще посети Благоевград, Враца, София, Пловдив, Варна и Бургас


Вече добре познатият Музей на колела започва своята трета обиколка в страната, като тази година темата и експозицията е изцяло обновена и ще бъде посветена на История на изкуството по българските земи. 


Тази година Музеят ще обиколи


Благоевград /19 юни/,


Враца /25 юни/,


София /9 юли/,


Пловдив /10 юли/,


Варна /23 юли/,


Бургас /24 юли/.


Във всеки град музеят ще стои по един ден, като работното време ще бъде от 10.00 и 20.00 ч. с обедна почивка в най-горещите часове (от 13:30 до 5:30 часа).


Програмата за най-малките е съчетание от осем периода на българската история на изкуството – Праистория, Тракийско изкуство, Римско изкуство, Прабългарско изкуство, Българска държава, Златен век, Средновековие, Възраждане, Следосвобожденско изкуство.  Ще има осем тематични ателиета,  чрез които децата лесно ще научат интересни факти за изкуството по българските земи през вековете по много забавен начин. Във всяко ателие ще има кратка теоретична и практическа част. Децата ще имат възможност да направят своя зооморфна или антропоморфна фигурка, да украсяват тракийски ритони, да се научат как да правят плъсти, да разберат повече за средновековната мода и възрожденското изкуство, да се запознаят с най-бележитите български художници. Експозицията на музея също ще бъде изцяло обновена с копия на артефакти, намерени по българските земи и емблематични произведения на български творци. Специално за събитието е създадена и информационна карта с кратко представяне на всеки един период.


Очаквайте повече информация, както и подробна програма тук.

Коментирай
Emil Valkov, 21.07.2015 | 21:31
Прекрасна инициатива ! ДА НЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ ДУХОВНА НИЩЕТА ДА ВЛАДЕЕ ДЕТСКИТЕ УМОВЕ И СЪРЦА !!!
Абонирайте се за нашия бюлетин