Детски спектакъл "Къде са слоновете?" - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Дек
18
Детски спектакъл "Къде са слоновете?"
ДАТА: 18 Декември 2017 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
Детски спектакъл "Къде са слоновете?"

Програмата ни “Танцуващи хлапета” представя през 2017 г. танцово шоу, което пренася във вълнуващия свят на ЦИРКА! Богатата фантазия на хореографа превръща сцената в арена, а децата – в акробати, жонгльори, дресирани животни, клоуни.


С много обич и внимание към всяко дете и с пълна отдаденост към изкуството танц, Петър Илиев (преподавател по характерен танц в едно от най-силните балетни училища в САЩ – The Pacific Northwest Ballet School – Сиатъл) увлича малчуганите, а те са винаги искрени и спонтанни, готови за предизвикателства. От особена важност е работата му с най-уязвимите и най-непривилегированите членове на нашето общество – малките ученици от квартал „Филиповци“.


52857


Благодарение на финансовата подкрепа на посолството на САЩ у нас, обучението по танц от години е достъпно и за деца от училища в периферни райони и със смесено етническо население. На сцената те са обединени с техни връстници от училища със значително по-големи ресурси, както и с малките балерини от училище „Илиев“ и солисти от Националното училище за танцово изкуство. В последните седмици на програмата всички те заедно подготвят атрактивен артистичен продукт ръководени от силен, професионален екип.


52858


Оригиналното либрето и тъканта на танцовия изказ на спектакъла са плод на богатата фантазия на Петър Илиев, в тандем с дългогодишния му асистент Николина Карагеоргиева, утвърден опитен педагог. Завладяващата мултимедия и фантасмагорични костюми са създадени от визуалния дизайнер Ваня Вълкова, творец с висок естетически стандарт, а осветлението на сцената е дело на Георги Буюклийски, експерт със силен собствен почерк.


52859


Музиката, както винаги, се отличава с изключително разнообразие – от авторски пиеси на млади български композитори, експериментиращи с народната традиция и съвременния джаз, през Боливуд и диско, до класически шопски мелодии. Така спектакълът очакващ зрителя е отново силно наситен и пъстър. Умения, таланти, разнообразен артистичен изказ се завъртат „под купола“ на въображаем цирк, в който всички очакваме „слона“ – най-екзотичното животно.


52860


Темите в спектаклите на Петър Илиев обичайно са злободневни и целят провокация на зрителя на различни нива. Чрез материята на танца и сценографията тази година той отново отправя няколко послания. От една страна е тематиката за безпощадната намеса на човека в уникални екосистеми и проблематичната употреба на екзотични животни като атракция в цирка. От друга страна е отпратката към идиома „слонът в стаята“, отнасящ се за важен проблем, заемащ цялото пространство, но игнориран от всички, поради това, че е прекалено неудобен. Дали както изчезващите слонове не загиват и сценичните изкуства у нас в резултат на недалновидна културна политика? Дали потопени в оглушителия шум на фалшиви медии, натруфена помпозност, безсмислени „новини“ за незначителни баналности, не игнорираме, всъщност – нарочно или неволно – най-важните, разкъсващи съвремието ни проблеми?


52862


Танцов спектакъл за деца
Идея и хореография: ПЕТЪР ИЛИЕВ


ОКИ ДК „Искър“, бул. „Кръстьо Пастухов“ 23
18 декември 2017 г. (понеделник), 19 ч.


С участието на ученици от: 140 СУ “Иван Богоров”, 103 ОУ “Васил Левски”, 51 СУ Елисавета Багряна”, Танцово училище “Илиев” и солисти от Националното училище за танцово изкуство.


Визуален дизайн и костюми: ВАНЯ ВЪЛКОВА
Асистент-хореограф: НИКОЛИНА КАРАГЕОРГИЕВА
Осветление: ГЕОРГИ БУЮКЛИЙСКИ
Фотография: ИКО МЕДИЯ
Продукционен мениджмънт: ЯНА ТРАЙКОВА

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин