Детския музейно-образователен център към Националния исторически музей отбелязва 1 година - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Мар
22
Детския музейно-образователен център към Националния исторически музей отбелязва 1 година
ДАТА: 22 Март 2014 ЧАС: 11:00 МЯСТО:
Добави в календара
Детския музейно-образователен център към Националния исторически музей отбелязва 1 година
Източник: НИМ

През този месец се навършва една година от създаването на Детския музейно- образователен център към Националния исторически музей (НИМ).


По този повод на 22 март 2014 година, от 11 часа, в НИМ ще има тържество. Подготвили сме празнична програма, посветена  на Деня на водата (22 март), на християнския празник Благовещение (25 март) и на настъпването на пролетта. Водещ ще е актьорът от Пловдивския куклен театър Росен Русев.


Специално за празника ще бъде уредена и малка изложба за създаването и развитието на Центъра. Ще ви запознаем с обичаите на празника Благовещение, заедно ще подгоним змиите и гущерите, за да изгоним злото, ще запалим мартенския огън и ще го прескачаме за здраве.


Талантливите изпълнители от сдружение „Евтерпани” ще  представят музикално-поетичния спектакъл "Цветя и пеперуди". Малките артисти са от Театралното студио към столичното 148 ОУ "Любомир Милетич", от училището  за таланти RD DANSE и от музикалната студия „Евтерпа“ към читалище „Христо Смирненски 1945“. 


Сдружението и НИМ работят съвместно и по проекта на програма „Култура“ на  Европейския съюз - „Евровизия. Музеите представят Европа“, и по  повод това едногодишна партньорство от сдружението "Евтерпани" ще връчат специална награда и диплома на екипа на НИМ.


Със свои изпълнения ще ни забавляват и малките таланти от оркестър „Сладки дренки” – група по тарамбуки при SOS Детско селище Дрен. Ще чуем и „Мазурка“ на Бакланова, в изпълнение  на Ванеса Генчева, ученичка от II „в“ клас на НМУ "Любомир Пипков", а накрая на програмата танцьорите от студио „Жива вода“ ще тропнат, разбира се, един „Шопски танц".


Всички посетители ще могат да се забавляват и в ателиетата на Детския център, като работят на грънчарско колело, като  изработват фигурки от „плъсти” (нетъкана вълна), да рисуват, апликират и моделират. Всеки ще може да изработи и сапунчета в ателието за натурални глицеринови сапуни, съвместно със специалистите от „Мариолетка”.
Подаръци и изненади ще има от фирмите „Техем Сървисис", „Девин", „Нестле България" и др. 


От рекламната агенция Saatchi&Saatchi са се антажирали да направят указателни табелки за пътя към Детския център, за да не го забравяме. За добрата организация на тържеството ще ни съдействат учениците от Колежа по охрана и сигурност "Св.Георги Победоносец". За да празнуваме заедно, ще дойдат и деца от SOS „Детски селища“ от село Дрен. Заповядайте и вие!

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин