Действителна честота - изложба - Троян, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Авг
18
Действителна честота - изложба
ДАТА: Oт 18 Август 2015 до 13 Септември 2015 ЧАС: 18:00 МЯСТО:
Добави в календара
Действителна честота - изложба

На 18-ти август в галерия „Серякова къща” се открива изложбата „Действителна честота” на двама млади автори Александра Коцева и Стефан Велев.

Майката на Стефан, Иваничка Велева е с троянски корени. Преди година, тя им предлага да изложат творбите си в родния й град. Свързвайки се с галерията "Серякова къща", решават да реализират тук своята изложба "Действителна честота”.

Двамата автори са не само тандем в изкуството от стъкло, но и в живота. Привлечени от магията на материала, се запознават един с друг в ателиетата на Нов Български университет.

Александра Валериева Коцева е родена в гр. София през 1989 г. Завършва две бакалавърски специалности в Нов Български Университет: "Живопис и стенопис" и "Керамика и стъкло". През 2013 записва магистърска специалност "Изкуството от керамика и стъкло в архитектурата", през есента на 2015 ще се дипломира. В момента е на  стаж в Чехия във фирма за хай тех кристал "Бомма" по програма Еразъм +

Стефан Адрианов Велев е роден на 31.10.1990 г. в гр. София,където живее и учи. Средното си образование завършва в 1 СОУ „Пенчо Славейков“ c профил приложни изкуства.Защитава  бакалаварска степен в Нов Български Университет през 2014 г. В момента е част от магистърската програма „Изкуството на керамиката и стъклото в архитектурата“ в НБУ. През 2014-та  печели националната награда за студент на годината в направление изкуства за 2014-та година.

Изложбата ще включва произведения, изпълнени с различни техники, реализирани от стъкло- духано, плътно, фюзинг и др. и е част от тенденцията в троянската галерия да бъдат показвани все по-разнообразни жанрове от сферата на изкуството.

Стефан и Александра споделят за събитието: "С изложбата "Действителна честота" ние насочваме вниманието към нашата представа за изкуство от стъкло. Всеки възприема света по начин, по който се е "настроил" за него. Нашата честота е изкуство, изпълнено от един "уникален материал: той е прозрачен, полупрозрачен, непрозрачен и всичко, което искаш да бъде..." (Чихули). Индивидуалните си представи сме събрали заедно в изложбата "Действителна честота", в галерия "Серякова къща", Троян."

Заповядайте на откриването в галерия „Серякова къща” в Троян, 18 август 2015 г. от 18:00 ч.

Изложбата ще продължи до 13 септември 2015 г.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин