Дни на щастието и изложбата Подходи към Щастието - Варна, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
01
Дни на щастието и изложбата Подходи към Щастието
ДАТА: Oт 01 Ноември 2014 до 30 Ноември 2014 ЧАС: 15:00 МЯСТО:
датата все още не е потвърдена
Добави в календара
Дни на щастието и изложбата Подходи към Щастието
Източник: Дни на щастието

Очаквайте скоро точните дати за 2014


Дни на щастието е първият по рода си проект в Източна Европа, който съчетава серия от лекции, семинари, филмови прожекции, изложби, интерактивни акции в публично пространство и работилници, посветени на темата за щастието. Дни на щастието си поставя за цел да вдъхнови хората в създаването на едно щастливо общество. Дни на щастието е ежегоден проект, започнал малко след обявяването на България като една от най-нещaстните страни в света според доклада на ООН от 2012 г. - World Happiness Report.


През 2013 г. фестивалът беше организиран паралелно в София, Варна и Пловдив, където в сътрудничество със Сдружение Изкуство днес и Центъра за съвременно изкуство „Баня Старинна - Пловдив, беше показана за първи път изложбата „Подходи към щастието” с куратор Евелин Кокоранова. Проектът се превърна в едно от най-успешните събития на „Баня Старинна”, привличайки над 1000 посетители и участници във фестивалната програма в Пловдив.


В рамките на новото издание на фестивала през ноември 2014 г., изложбата ще бъде показана в галерия Credo Bonum, София, където ще бъдат представени част от работите от първата изложба в допълнение с нови проекти.


Изложбата има за цел да постави въпроси и да представи индивидуални или колективни идеи за щастието и свързани с тях понятия в различни нива на преживявания. Артистичните изследвания по тази тема може да вдъхновят проучването на нашето щастие или неговата липса, да предизвикат въображението ни и възприятието за него, да разобличат илюзии, и може би да създадат по-автентични концепции и начини на търсене на емоционално благополучие.


За повече информация вижте тук и тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин