Добруджански събор в град Тервел 2014 - Тервел, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
22
Добруджански събор в град Тервел
ДАТА: 22 Септември 2014 ЧАС: 09:00 МЯСТО:
Добави в календара

Всяка четна година в град Тервел се провежда Добруджански събор на 22 септември. От 2003 г. събитието е част от празничния афиш на празника на град Тервел.


Първият събор се е състоял през месец септември 1960 г. и е организиран от Българското национално радио и читалище “Димитър Дончев” в град Тервел като втория в България събор на народното творчество. Целта на събора е била да бъде проучен и записан добруджанският фолклор, за да бъде съхранен за поколенията. Емблемата на събора представлява стилизирана добруджанска шевица в характерните за района жълто-зелени тонове.


Съборът се провежда на открито в парка на град Тервел. Участват изпълнители от силистренско, добричко, варненско и шуменско. Повече информация за събора може да намерите тук.


Уважаеми господа, На 22 септември 2014 г. в град Тервел за тринадесети път ще се проведе традиционния Добруджански събор „Тервел`2014“. Отправяме нашата покана към фолклорните групи и индивидуални изпълнители, които да станат част от нашия празник.


През последните години съборът се утвърди като традиционен форум на добруджанското фолклорно наследство. Целта му от една страна е съхраняването, популяризирането и развитието на добруджанските музика, песни и танци, а от друга – провокирането на интереса и любовта на хората от различни възрасти към българското народно творчество, приемственост между поколенията.


ОЧАКВАМЕ ВИ НА ТРИНАДЕСЕТИЯ ДОБРУДЖАНСКИ СЪБОР „ТЕРВЕЛ`2014”!


КМЕТ НА ОБЩИНА ТЕРВЕЛ: инж. Живко Георгиев

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин