ЕДНА НОЩ В ОПЕРАТА - Варна, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Яну
14
ЕДНА НОЩ В ОПЕРАТА
ДАТА: 14 Януари 2018 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
ЕДНА НОЩ В ОПЕРАТА

РОК И ОПЕРА КРЪСТОСВАТ ШПАГИ – НИКОЛО КОЦЕВ И КИКИМОРА В „ЕДНА НОЩ В ОПЕРАТА”


На 14 януари от 19ч. във Фестивален център очаквайте музикален сблъсък между двата жанра рок и опера.


Николо Коцев е явление от световен мащаб, български китарист, цигулар, композитор и аранжор. Повече от десетилетие е изпълнителен директор на вокално-инструменталната група на Робин Гиб от Bee Gees, менажирал и водил световните им турнета и мегаконцерти на всички континенти. 


През 2011-та година Николо композира и поставя рок-операта „ Nostradamus“, с която печели международно признание. В нея участват легенди като Глен Хюз, Джо Лин Търнър, Алана Майлз и др. През 2016 г. в Русе е световната премиера на „Нострадамус“ за България със състава на Русенска опера /оркестър, хор и балет/ под диригентството на Найден Тодоров. Представена е и в НДК София, Велико Търново и на сцената на Античния театър в Пловдив. Солисти в спектаклите са Александър Атанасов, Звезди Керемедчиев, Амалия Ненова, Бьорн Лодин, Томас Викстрьом, Мехмед Кая, Ненчо Балабанов. Режисьор - Орлин Дяков, сценограф - Иван Иванов – Йоаний, дизайнер на костюмите - Николай Бузов, музикален директор - Николо Коцев, хореограф - Филип Миланов.


53296


Последният креативен проект на Николо Коцев се нарича „Една нощ в операта”. На 14-ти януари на варненска сцена ще имаме шанса да чуем цяло съзвездие от имена и прогресивната хард рок банда Кикимора с изпълнение на незабравими оперни арии, увертюри и рок химни, изпълнени с грандиозен състав рок и оперни певци, заедно с хора и оркестъра на Русенска опера. Програмата е съставена от произведения на Моцарт, Верди, Пучини, Бизе, Вагнер и рок композитори в рядка за ценителите симбиоза с изразните средства на две "несъвместими" музикални измерения и със специалното участие на Нора Караиванова.


53297


 „Парчетата” се базират на корените на класическия рок, а пеенето е само на български. Ето я философията, която изповядват участниците в концерта: здраво стъпили на земята, да бъдат гъвкави и да свирят за публиката, да останат верни на идеала за високо инструментално и вокално майсторство и уникално въздействие с всеки следващ концерт. Затова и текстовете са ориентирани към същностните проблеми на настоящето, актуални и съдържателни.


53293


Кикимора е група, основана от Николо. Те осъществяват с голям успех концерти със Симфоничния оркестър на БНР , под диригентството на Емил Табаков, участват на Фестивала „Моцартови празници” под диригентската палка на Жан Ангелов.


53294


При покупка на повече от 5 билета, можете да се възползвате от 20% отстъпка, но само на касата на ФК.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин