Есенен романс - джаз концерт - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
27
Есенен романс - джаз концерт
ДАТА: 27 Ноември 2016 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
Есенен романс - джаз концерт

"Може би отлитащите птици
пишат по небето – с крила.
Може някой в обич да се врича,
срещнал като чудо любовта.
Тази есен е като момиче:
гледаш ли го с влюбени очи,
то изглежда много по-красиво.
И сред зима пролетно цъфти..."
Из "Тази Есен" на Елица Ангелова

Как звучи есента в гласът на Весела Морова, в пианото на Антони Дончев, в тромпета на Росен Захариев - Роко? Тримата ще нарисуват отлитащия сезон, стъпвайки на американската джаз традиция, ще интерпретират, импровизират, и споделят пъстър спектър от мисли и чувства в музикална форма.


Заповядайте в неделя, 27-ми ноември, от 19 ч.


Вход: 10 лв.


Биографии:
Весела Морова е родена в Габрово, където прави и първите си стъпки в джаз музиката. По-късно заминава за САЩ, завършва Clark University с две специалности – “международни отношения” и “музика”. Две години изучава пеене в известния музикален колеж “Бъркли” в Бостън, където участва в различни формации за джаз, етно, и латино музика. От 2012 г. Весела следва професионалния си път в България, изявявайки се съвместно с водещи джаз музиканти на сцени в столицата и странатa, в най-различни стилове - бразилскa музика (Dandalunda project), акапела (Spectrum Ensemble), мюзикъл (“Фантомите на мюзикъла”) , класически и модерен джаз. През 2016 заедно с композитора/пианист Любомир Денев издават албум с авторска музика, озаглавен “Нощ в джаз клуба”.

Антони Дончев
Роден е в София на 5 февруари 1959 година. Първоначално е пианист – завършил е музикалното училище в София и Музикалната Академия „Панчо Владигеров“ при именитите професори Мара Петкова и Богомил Стършенов. През 80-те години на 20 век вече е сериозно ориентиран към джаза, свири в емблематичния тогава джаз-квартет„Фокус“, след което с Христо Йоцов (ударни) създават дуото „Акустична версия“. Един от най-търсените български джаз-пианисти, той е реализирал е записи и концерти с Милчо Левиев, Йълдъз Ибрахимова и много други. Автор е на театрална музика за постановки в България и Германия. Има две награди като театрален композитор на фестивала „Златен делфин“. Негова е музиката за култовата телевизионна поредица „Улицата“ (това е само част от съвместната му работа с известния режисьор Теди Москов). Антони Дончев пише и музика за игрални филми (например „Бягащи кучета“ и „Любовното лято на един льохман“).
Печели конкурс за диригент на Биг-Бенда на БНР през 2010 година. Под негово ръководство съставът започва да се равнява на най-добрите в Европа, като продължава активната звукозаписна и концертна дейност и същевременно търси едно ново, съчетано с новите тенденции на европейския джаз, звучене.
(източник: www.bnr.bg)



Росен Захариев - Роко
Роден е през 1971 в София. От дете се занимава с музика, като в продължение на седем години е част от Детсикя радиохор към БНР. Като юноша свири на пиано и ударни инструменти, а по-късно започва да свири и на тромпет. Между 1995 и 1998 учи в Бъркли колидж. От 1998 до 2001 живее в Ню Йорк, където е постоянен член на групата на Боб Моузес. В последствие продължава работата си в София. Повече от 20 години Роко се развива и експериментира в света на свободния, импровизиращ стил на джаз музиката. Захариев участва в експерименталният проект FlyWeToTheMoon заедно с Георги Дончев, Александър Даниел и Тодор Стоянов. През 2012 създава формацията Метаформоза заедно с Антони Рикев, Николай Данев и Мирослав Иванов.
((източник: www.bnr.bg))

Резервирайте местата си на тел: 0887 934 335 (след 14 ч.), a ако желаете винаги да знаете какво се случва на сцената на Studio 5 следете програмата на клуба тук или станете наши приятели във Facebook: Studio 5 * music club, защото музиката има значение.


Събитието във Facebook може да следите тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин