Етъра с атракции и нови изненади за своите посетители - Габрово, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Фев
28
Етъра с атракции и нови изненади за своите посетители
ДАТА: Oт 28 Февруари 2015 до 03 Март 2015 МЯСТО:
Добави в календара
Етъра с атракции и нови изненади за своите посетители

Архитектурно-етнографски комплекс „Етър”-Габрово с атракции и нови изненади за своите посетители.


В предстоящите четири празнични-почивни дни, музейните специалисти от АЕК „Етър” са подготвили приятни изненади за гостите на комплекса.


Според българската традиция на Тодоровден младите булки, които са минало под венчилото през изминалата година, се даряват с булчински или тодоровденски кравай и колкото повече краваи получат, толкова ще са по-добре в новия си дом.


На 28 февруари (събота) в Етъра ще почерпим своите гости с тодоровденски прясно изпечен симиден кравай с хайвер, за да се спази и традицията на поста.


За да зарадваме Баба Марта и да не свива повече студ, на 1-ви март посетителите в музея ще получат мартеничка за здраве. През целия ден в изложбената ни зала, под надслов „Майсторете ръчички” всеки ще може да си изработи автентична мартеница, както и да разгледа изложбата от националния конкурс за мартеници.


На З-ти март, по случай Националния празник, музеят обявява, че всеки Стотен посетител ще получи годишна абонаментна карта за посещение в АЕК „Етър”. Картата дава възможност да присъствате на всички събития от културния календар на музея през 2015 г.


Заповядайте да споделите настъпващите празници в Архитектурно-етнографски комплекс „Етър”!

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин