Euro folk - Европейски шампионат по фолклор - Несебър, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юли
04
Euro folk - Европейски шампионат по фолклор
ДАТА: Oт 04 Юли 2015 до 12 Юли 2015 ЧАС: 19:30 МЯСТО:
Добави в календара
Euro folk - Европейски шампионат по фолклор

Повече от 70 колектива ще се борят за титлата „Абсолютен европейски шампион по фолклор за 2014”.


VI-тият Европейски шампионат по фолклор „Euro folk 2014” ще събере тази година по Южното българско Черноморие повече от 70 колектива и индивидуални изпълнители от десетки европейски държави.  Шампионатът започва на 3 юли и ще продължи до 13 юли, като тази година сцените са в Несебър, Бургас и Свети Влас. По традиция общините Бургас, Несебър и Поморие партнират на организаторите от Европейската асоциация на фолклорните фестивали - ЕАФФ и от Euro folk akademy.


Медиен партньор на шампионата е интернет телевизията „Eurofolk TV”. Официалното откриване на форума ще се състои на 4 юли от 19:30 часа в амфитеатъра в Стария Несебър, а официалното закриване – на 12 юли от 20:00 часа, на същата сцена. Конкурсната програма включва шест концерта с продължителност 4 - 5 часа, както и съпътстващи събития като дефилета, вечер на приятелството, работни срещи и др. Компетентно жури с председател маестро Георги Янков ще използва оценителната система на Световната асоциация на фолклорните фестивали - WAFF.


Голямата награда на шампионата е Grand Prix златен "Орфей", златен медал и диплом за Абсолютен европейски шампион по фолклор за 2014 година. Победителят ще получи по традиция и чек за 1000 евро. Неговите подгласници ще получат съответно сребърен и брознов „Орфей”. Организаторите са предвидили още отличия и призове: златни, сребърни и бронзови медали, грамоти за лауреати, дипломи за откритие на шампионата, диплом за съхранение и развитие на фолклора, за приемственост между поколенията и др.


Журито ще награждава най-добрите с препоръка за участие в предстоящи издания на Световния шампионат по фолклор “World folk”. По преценка на журито и продуцентите Euro Folk Academy, изявените художествени ръководители се удостояват с Диплом за получаване на званието Maestro или Maestro Academic.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин