Европейски ден на езиците - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ 3e-News Insmarket Jenite Div OperationKino Sporta FitWell Sportuvai Peika NasamNatam Sever Programata Doctoronline Kulinar Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
27
Европейски ден на езиците
ДАТА: 27 Септември 2014 ЧАС: 11:00 МЯСТО:
Добави в календара
Европейски ден на езиците
Източник: София 2019

27 септември 2014 г., парк Заимов, 11:00-16:00 ч.


Да се съберем в Парка „Заимов“, пред Театър „София“ на 27 септември, събота, от 11:00 до 16:00 ч., в прекрасното зелено сърце на София, за да отпразнуваме езиковото разнообразие на Европа, да се забавляваме и да печелим награди! В инициативата ще участват 15 институции, които ще покажат богатството на европейските езици като представят интересна програма със забавни езикови игри.


Тази година новост ще бъдат езиковите игри на тема „Езикът и градът“! Посетителите ще могат да научат по лесен и забавен начин думите, свързани с града, да изпробват знанията си с карти и указания на различните европейски езици, както и да се справят с многоезични дейности. За онези, които успеят да се справят с това предизвикателство, са предвидени много награди, които ще бъдат теглени на всеки час от 11 до 16 ч. Кръстословиците, инструкциите и информацията за останалите игри се намират на всеки щанд, където посетителите ще могат да получат и информация за различните възможности да изучават чужд език.


Италианският културен институт в София ще участва в събитието с информационен щанд и ще има на разположение 10 минути за дейности на италиански език с публиката от 12:20 до 12:30 ч. Европейският ден на езиците се организира от EUNIC – мрежата от културни центрове на страните от ЕС и в него ще участват нейните членове - Австрийско посолство, Британски съвет, Чешки културен център, Полски институт, Френски институт, Гьоте институт, Гръцка фондация за култура, Унгарски културен институт, Институт „Сервантес”, Образователен отдел при Посолство на Испания, Италиански културен институт, Руски културно-информационен център, Дирекцията за писмени преводи на Европейската комисия, Асоциацията за управление и развитие на човешките ресурси и ОПТИМА – Българска асоциация за качествени езикови услуги.


Европейският ден на езиците се провежда с подкрепата на Столична община и  Министерство на образованието и науката.


Повече информация ще намерите тук.

Коментирай
Други събития
Окт
29
Семейна събота в музея
Други София, България
Добави в календара
Ное
01
-
Ное
30
Червената къща - програма ноември
Други София, България
Добави в календара
Ное
12
-
Дек
24
Коледен базар във Виена
Други Виена, Австрия
Добави в календара
Ное
15
-
Фев
15
Експедиция Папуа Нова Гвинея
Други Папуа Нова Гвинея
Добави в календара
Ное
18
-
Дек
20
Немски коледен базар в София - 2016
Други София, България
Добави в календара
Ное
26
-
Дек
20
Немски коледен базар в Пловдив - 2016
Други Пловдив, България
Добави в календара
Абонирайте се за нашия бюлетин