Европейски ден на езиците - София, България - Peika.bg

Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
27
Европейски ден на езиците
ДАТА: 27 Септември 2014 ЧАС: 11:00 МЯСТО:
Добави в календара
Европейски ден на езиците
Източник: София 2019

27 септември 2014 г., парк Заимов, 11:00-16:00 ч.


Присъединете се към нас в парка пред Театър София, за да се позабавлявате, да печелите награди и да научите любимите си думи на много езици. Доведете приятели, деца и близки – нека и те видят какви възможности предлагат знанията на чужди езици. Ще можете и да разговаряте с хора от различни европейски културни центрове и да проверите какви са най-добрите възможности за езиково обучение. 


Европейският ден на езиците в България се организира от мрежата на културните центрове на страните от Европейския съюз EUNIC и партньори, с подкрепата на Столична община. Европа е богата на езици – само европейските са повече от 200, а към тях се добавят и още много езици на онези европейски граждани, чиито корени са от други континенти. Да знаеш чужд език е от полза и за стари, и за млади – няма пределна възраст да научиш нов език и да се насладиш на удоволствието от това. Да знаеш дори няколко думи от езика на страна, която посещаваш, значително повишава възможността за запознанства и приятелства.


Европейският ден на езиците се чества от 2001 г. насам, след успешното провеждане на Европейската година на езиците. Съветът на министрите при Съвета на Европа прие решение в седмицата около 26 септември ежегодно да се отбелязва и насърчава многоезичието в Европа. Тази година за България беше избрана датата 27 септември.


Повече информация ще намерите тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин