Фермерски фестивал в Часът на Земята – 2018 - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Мар
24
Фермерски фестивал в Часът на Земята – 2018
ДАТА: 24 Март 2018 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
Фермерски фестивал в Часът на Земята – 2018

Фермерският фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ ще гостува на Часът на Земята - 2018 на 24 март на свое специално издание, организирано на паркинга на площад „Александър Батенберг“.


Специален акцент на Фестивала ще е дегустация-разпознаване на различни видове фермерско сирене, наградите за победителите са… фермерски продукти.


Ще има богато разнообразие фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка, занаятчийски хляб, колбаси, печена тиква и тиквени семки, орехи, био вино, био оцет, пирински и други видове чайове…


Фермерските шатри ще работят от 10:00 до 18:00 часа.


Темата на тазгодишното издание на Часът на Земята е „Свържи се с природата“ и Фермерският фестивал чудесно се вписва в нея: има фермери от райони на Натура 2000 от страната. Мнозина от тях са подкрепени от българо-швейцарския проект „За  Балкана и хората“. Връзката храна-природа става още по-ясна, ако се замислим, че от една страна разнообразието и качеството на диетата ни зависи от чистата и богата на видове природа, а от друга - състоянието на дадено природно място се влияе директно от начина на отглеждане и производство на всеки един продукт!


55058


Специалното издание на фестивала за Часът на Земята се организира съвместно от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА и WWF България със съдействието на Столична община.


Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите или по Закона за храните.


Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10:30 до 17:30 часа пред Министерството на земеделието, храните и горите от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА с финансовата подкрепа на Програма Европа - 2018 на Столична община.


55059


За Фестивала следете ТУК.
За повече информация следете фейсбук-събитието.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин