Фермерският пазар Иван Вазов става на една година - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юли
01
Фермерският пазар Иван Вазов става на една година
ДАТА: 01 Юли 2015 ЧАС: 16:00 МЯСТО:
Добави в календара
Фермерският пазар Иван Вазов става на една година

На 1 юли Фермерският пазар „Иван Вазов“ става на една година и с удоволствие ви каним да отбележим заедно празника!

Нашите фермери ще почерпят с най-доброто от стопанствата си – чиста, сезонна храна, отбрани напитки и прекрасно настроение. Ще можете да се срещнете с тях на живо и да чуете личните им истории – трудно ли е да се занимаваш със земеделие в България и от каква подкрепа имат нужда малките производители. Погрижили сме се да бъде вкусно, музикално и приятно, защото това е атмосферата, която всяка сряда през изминалата година посреща многобройните клиенти на фермерските ни пазари.

Горди сме, че с нас работят над 50 производители, всички те отдадени на своята страст – биологично отглеждане на овошки – череши, сливи, ябълки, годжи бери; имаме стопани със зеленчуци – тиквички, лук, кейл, салати, пресни и сушени билки и подправки, разнообразие от мед и пчелни продукти, кози деликатеси от Родопите, двама пекари на хляб с квас, вино от арония, кулинарни ателиета и още много други. Радваме се, че през изминалата година Фермерският пазар беше домакин и на редица съпътстващи събития, за да разкажем на повече хора за чистата храна и природосъобразния начин на живот.

Заедно с децата чистихме района около пазара и им показахме как да събират разделно боклука, садихме семена рано напролет, за да знаят откъде идва храната им. Организирахме и тематични събития, посветени на сезонните и найтърсени плодове – ягоди и череши, или пък на празници от календара. До края на годината ще имаме още много такива срещи, защото устойчивият начин на живот е тема, която винаги ще подкрепяме.

В следващите месеци подготвяме и други изненади – по-добра визия на пазара и подобрени условия за работа на фермерите, още атрактивни събития и възможности за срещи с интересни лектори, още поголямо разнообразие от храни и производители.

Очакваме ви на 1 юли от 16 ч. точно до обръщалото на трамвай N1 на ул. Балша в кв. Иван Вазов.

Ако желаете интервю с конкретен фермер, ще се радваме да ни пишете, за да ви съдействаме.

Организатори на Фермерския пазар “Иван Вазов” са Хранкооп София, Пазари Юг ЕАД и ЕС За Земята, със съдействието на Столичната община

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин