Фест на фермерските пазари - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Окт
14
Фест на фермерските пазари
ДАТА: Oт 14 Октомври 2015 до 18 Октомври 2015 ЧАС: 16:00 МЯСТО:
Добави в календара
Фест на фермерските пазари

Производители от цялата страна ще се включат в Националния фермерски пазар на 18 октомври

Събитието е част от петдневния Фест на фермерските пазари, който ще се проведе от 14 до 18 октомври в София

Производители на чиста храна от цялата страна ще се включат в най-големия фермерски пазар тази година, който ще се проведе в София на 18 октомври от 11 до 19 ч. По време на Националния фермерски пазар в парка Заимов, очакваме колеги от пазарите в Бургас, Варна, Добрич, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен, а специален гост на откриването ще бъде кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова. Организатори са Сдружение “Устойчиво общество”, Столична община, Пазари Юг ЕАД и Хранкооп - София.

Събитието е част от петдневния Фест на фермерските пазари, който започва на 14 октомври в сряда с редовната среща между производители и потребители от 16 до 20 ч. на пазара „Иван Вазов“. Точното място е при обръщалото на трамвай 1.

В четвъртък на 15 октомври в ресторант „Петрус“ ще се състои третото издание на Garden to Business форум. Мястото, където си дават среща малки местни производители с бизнес партньори от София – ресторанти, хотели и магазини. Форумът ще бъде отворен за посетители от 14 до 18 ч. Повече за предварителната регистрация можете да видите тук.

Същия ден между 11 и 14 ч. ви каним на Отворените врати в „Градина за дружба“ - демонстрационният проект на неформалната общност за градско земеделие Urban Farming – Sofia, който се случва с подкрепата на Хранкооп София.

На 16 октомври фестът продължава с редовното издание на Фермерския пазар в Младост 1. Най-младият пазар, организиран от Хранкооп София, се намира в двора на търговски комплекс Рея и е отворен за посетители всеки петък от 16 до 20 ч.

В събота на 17 октомври ви каним на Фермерския пазар Римската стена, който се провежда вече две години всяка събота между 11 и 15 ч.

По време на трите пазара ще има кулинарни демонстрации и дегустации на свежа сезонна храна.

В неделя на 18 октомври в парка Заимов изненади ще има за цялото семейство – занятчийска и арт зона с работилници ще забавлява малки и големи сръчковци. Изкушените от тайните на кулинарното изкуство ще могат да се срещнат лично с нашите майстори, които всяка сряда, петък и събота представят на пазарите своите бутикови вкусотии.

За първи път ще представим на едно място фермери от цялата страна, разпределени в няколко зони. Очакваме свежа сезонна продукция от зеленчуци, плодове, бутикови сладка, вина, хляб, мед, разнообразни млечни продукти и още много изненади. В първия дискусионен панел в нашата шатра за презентации ще разкажем историята на фермерските пазари в страната и ще си поговорим за предизвикателствата с представители на Столична община и Хранкооп София. Специално внимание ще обърнем и на Проекта “За балкана и хората”, както и на няколко иновативни идеи за директни продажби, които набират скорост през последните години.

Между 14 и 18 ч. подаваме ръка на градското земеделие и ентусиастите, които поддържат идеята жива. Ще ви срещнем с няколко партньорски организации и ще ви разкажем за успешния старт на демонстрационната „Градина за дружба“.

Националният фермерски пазар на 18.10 е част от проекта „Фермерските пазари в София и Пловдив - събития за устойчиво развитие“, който се финансира от Програма за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на ЕИП.

Още подробности ще откриете в сайта на Хранкооп и страницата на събитието във фейсбук “Фест на фермерските пазари”.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин