Фестивал Неотъпкана пътека: камерна музика в Ковачевица - Ковачевица, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Авг
03
Фестивал Неотъпкана пътека: камерна музика в Ковачевица
ДАТА: Oт 03 Август 2018 до 06 Август 2018 МЯСТО:
Добави в календара
Фестивал Неотъпкана пътека: камерна музика в Ковачевица

В началото на Август, 2018 г. пианистката Лора Чекоратова и цигуларят Георги Вълчев, които живеят и работят в Ню Йорк, стартират уникален фестивал за класическа камерна музика в сърцето на Западните Родопи: село Ковачевица.


Името на фестивала е “Неотъпкана пътека”, по идея на композиторката Добринка Табакова. Организаторите ще съберта класически музиканти със световна кариера от Бъглария и чужбина сред великолепната природа. Следвайки традициите на известни европейски и американски фестивали, “Неотъпкана пътека” ще съчетае вдъхновението от природата, историята и традициите на региона с велики творби от българската и световната класика.


Първото издание ще се състои от 3 до 6 август 2018 г. Концертите ще бъдат в село Ковачевица и град Гоце Делчев, съответно в читалище “Светлина” и в Дома на културата.


В селата Ковачевица, Лещен, Огняново и Гърмен и в град Гоце Делчев има много интересни и романтични къщи за гости, хотели, винарни и спа центрове. Селата предлагат чаровни галерии, автентични кръчми и приказни гледки, а много от къщите за гости ще ви оставят с неповторими спомени. Концертите в Ковачевица вклюват различни програми и изпълнители и ще се проведат в петък и събота вечер и неделя следобед (3-5 август). Фестивалът ще приключи с гала концерт в понделник, 6 август, в културен дом, гр. Гоце Делчев.


За повече информация, точната програма, биографии на участниците и информация за село Ковачевица и околностите, моля разгледайте сайта на фестивала: www.neo-path.com.

Коментирай
Други събития
Юни
29
-
Юли
01
Международен фестивал „Средновековен Търновград“
Фестивали Велико Търново, България
Добави в календара
Юли
06
-
Юли
08
Джаз фестивал A to JazZ
Фестивали София, България
Добави в календара
Юли
12
-
Юли
15
„Моцартови празници“ – Правец 2018
Фестивали Правец, България
Добави в календара
Юли
13
-
Юли
15
Лятна случка 2018
Фестивали Сливен, България
Добави в календара
Абонирайте се за нашия бюлетин