Фестивал Неотъпкана пътека: камерна музика в Ковачевица - Ковачевица, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Авг
03
Фестивал Неотъпкана пътека: камерна музика в Ковачевица
ДАТА: Oт 03 Август 2018 до 06 Август 2018 МЯСТО:
Добави в календара
Фестивал Неотъпкана пътека: камерна музика в Ковачевица

Неврокопският край става столица на камерната класическа музика


Uva Nestum Wine & SPA е официален партньор на фестивала „Неотъпкана пътека“


 Неврокопският край става столица на камерната класическа музика в началото на август. Следвайки традициите на известни европейски и американски фестивали, „Неотъпкана пътека“ ще събере от 3 до 6 август в Гоце Делчев и Ковачевица класически музиканти с многогодишен опит и световна кариера от България и чужбина. Те ще представят вдъхновяващи творби на камерната класическа музика сред великолепната природа, древната история и традициите на Родопите.


Участници в първия фестивал са пианистката Лора Чекоратова и цигуларят Георги Вълчев, които живеят и работят в Ню Йорк. Оперната певица мецосопран Мариана Карпатова, родена в град Гоце Делчев, в момента преподавател по пеене в университета Феърли Дикинсън в Медисън. В програмата са включени още Никола Таков - цигулка,  Вангел Тангъров – кларинет, Екатерина Тангърова – пиано, Христо Танев – виолончело, Веселин Тодоров – виола. Всички те ще зарадват своите почитатели по време на фестивала в читалище „Светлина” в село Ковачевица и в Дома на културата в град Гоце Делчев. Писателят Георги Господинов е сред членовете на артистичния съвет и почетен борд.


Музиката и виното събират в себе си човешките емоции, страсти и желания.  И именно виното е в основата на философията на комплекс Uva Nestum Wine & SPA. Хармонията за всички сетива се постига чрез високо качество и персонално отношение към всеки гост, вярва екипът на комплекса, който редовно подкрепя и самостоятелно организира културни събития през цялата година.


Комплекс Uva Nestum Wine & SPA е част от винено-кулинарните дестинации и спа маршрути на Министерство на туризма, с които страната ни целогодишно привлича български и чуждестранни туристи. Историческите и архитектурни забележителности, красивата и чиста природа, традиционната кухня, изразителното вино и гостоприемството на неврокопчани са предпоставките за развитието на Гоце Делчев и района като атрактивна и първокласна туристическа дестинация през последните години.


***


55217


В началото на Август, 2018 г. пианистката Лора Чекоратова и цигуларят Георги Вълчев, които живеят и работят в Ню Йорк, стартират уникален фестивал за класическа камерна музика в сърцето на Западните Родопи: село Ковачевица.


Името на фестивала е “Неотъпкана пътека”, по идея на композиторката Добринка Табакова. Организаторите ще съберта класически музиканти със световна кариера от Бъглария и чужбина сред великолепната природа. Следвайки традициите на известни европейски и американски фестивали, “Неотъпкана пътека” ще съчетае вдъхновението от природата, историята и традициите на региона с велики творби от българската и световната класика.


Първото издание ще се състои от 3 до 6 август 2018 г. Концертите ще бъдат в село Ковачевица и град Гоце Делчев, съответно в читалище “Светлина” и в Дома на културата.


В селата Ковачевица, Лещен, Огняново и Гърмен и в град Гоце Делчев има много интересни и романтични къщи за гости, хотели, винарни и спа центрове. Селата предлагат чаровни галерии, автентични кръчми и приказни гледки, а много от къщите за гости ще ви оставят с неповторими спомени. Концертите в Ковачевица вклюват различни програми и изпълнители и ще се проведат в петък и събота вечер и неделя следобед (3-5 август). Фестивалът ще приключи с гала концерт в понделник, 6 август, в културен дом, гр. Гоце Делчев.


За повече информация, точната програма, биографии на участниците и информация за село Ковачевица и околностите, моля разгледайте сайта на фестивала: www.neo-path.com.

Коментирай
Други събития
Апр
20
-
Апр
21
Национален фестивал "Семе българско"
Фестивали Севлиево, България
Добави в календара
Май
18
-
Май
19
Фолклорен фестивал „Хоро в Странджа“
Фестивали Малко Търново, България
Добави в календара
Абонирайте се за нашия бюлетин