Фестивал София Диша 2017 - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ 3e-News Insmarket Jenite Div OperationKino Sporta FitWell Sportuvai Peika NasamNatam Sever Programata Doctoronline Kulinar Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
24
Фестивал София Диша 2017
ДАТА: Oт 24 Юни 2017 до 25 Юни 2017 МЯСТО:
Добави в календара
Фестивал София Диша 2017

През 2017 фестивалът за градска култура „София Диша“ ще се проведе през юни и август


През 2017 г. градският фестивал – „София Диша“, който за осма поредна година ще освободи от движение централни улици в града, за да отвори пространство за изкуство и култура, ще има нов модел на провеждане.


Традиционно фестивалът се случваше всяка неделя от месец август като миналата година обхвана зелени зони и паркови пространства около локациите си. Тази година, организаторите – фондация „София Диша“ и Столична община, предлагат летният фестивал да се проведе в последните съботи и недели на месеците юни и август – 24 и 25 юни и 26 и 27 август 2017 г. Идеята е, по този начин, да се разшири и разнообрази обхватът на фестивала и да се впише в активната културна програма по подготовката на започващато през 2018 г. председателство на Съвета на Европа в България.


48263


Фондация „София Диша“ обявява и отворена покана за участие към всички български и чуждестранни артисти, които биха искали да се включат във фестивала, на официалната си страница. И през тази година фокусът на фестивала е подкрепата и представянето на младите, български творци в областта на приложните, визуалните изкуства, музиката и киното.По време на провеждането на „София Диша“, локацията ще бъде разделена на  тематични зони,което се наложи като успешен модел от миналата година. В „Творческа зона“ ще се състоят планираните концерти, изложби и прожекции от програмата на фестивала, в подкрепа на творческите таланти на България. В „Детска зона“ ще бъдат представени всички активни събития, които образоват, възпитават и забавляват малките посетители и техните родители и са в подкрепа на каузата срещу насилието на деца. В „Спортна зона“ на разположение на посетителите ще има различни спортни съоражения и спортни артикули, както и демонстрации и открити уроци по различни спортове, в подкрепа на здравословния начин на живот. В „Базарната зона“ ще бъдат представени българските художници приложници и дизайнери. Новото, през тази година, в „Базарната зона“ са изложбите на артистите - участници и „Зона България“, в която ще бъдат включени българските традиционни занаяти, музика и танци.


48261

В началото на месец юни ще се обявят локациите, участниците и цялостната програма.


Дотогава, можете официалния сайт на фестивала


48264

Коментирай
Други събития
Яну
20
-
Яну
21
Фестивал "Зимна приказка"
Фестивали София, България
Добави в календара
Абонирайте се за нашия бюлетин