Фестивал на хвърчилата във Варна - Варна, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Авг
13
Фестивал на хвърчилата във Варна
ДАТА: Oт 13 Август 2016 до 14 Август 2016 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
Фестивал на хвърчилата във Варна

Международен фестивал на хвърчилата –  Варна  2016


За четвърта поредна година стотици хвърчила ще изпъстрят небето над Аспаруховския плаж на 13 и 14 август 2016 г. Тази година Фестивал на хвърчилата – Варна се провежда с изключителната подкрепа на Община Варна чрез фонд “Култура“. Датите не са избрани случайно - събитието ще подготви празненствата по случай Деня на Варна – 15 август, когато градът привлича многобройни гости от страната и чужбина.

“По своя характер фестивалът е международен – оригинални модели хвърчила собствена изработка ще демонстрират участници от България, Турция, Холандия, Украйна, Румъния и др. Освен парад на хвърчилата, програмата включва конкурс за най-атрактивен модел, обучение на спортни хвърчила и авиомодели, както и състезание с различни летящи предмети.” – сподели Юри Георгиев, организатор на фестивала. Съпътстващата програма на фестивала също е богата – представления на детски танцови и театрални състави от Варна и района, мини-концерти на известни наши поп изпълнители, работилници и арт ателиета, приятна музика и много други забавления.

В рамките на фестивала ще се проведе и фотографски пленер за репортажна фотография “Въздушни чудеса  - Варна 2016“. Участниците в този пленер ще имат възможността да снимат събитията по време на фестивала, и най-вече демонстрациите на международните клубове, които ще покажат майсторските си умения в управлението на огромни пъстри ръчно изработени хвърчила. Селектирани фотоси от този пленер ще се включат в пътуваща изложба “Международен фестивал на хвърчилата – Варна 2016”, която ще бъде показвана в различни градове. 

Основен организатор на фестивала е Клуб „Асто – Въздушни чудеса“, в партньорство със Сдружение за опазване на дивата природа (СОДП), Клуб „Чайка“ – Турция, СОК „Камчия“, ОДК –Варна, радио Варна и много други приятели от Варна и района. Фестивалът подкрепя кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица през 2017 г.


Събитието във Facebook може да следите тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин