Фестивал на плажното четене - Албена, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Авг
02
Фестивал на плажното четене
ДАТА: Oт 02 Август 2014 до 31 Август 2014 ЧАС: 11:30 МЯСТО:
Добави в календара
Фестивал на плажното четене

С книга и вино на плажа - очертава се лежерно лято


Някой задавал ли си е въпроса защо Балзак е бил толкова продуктивен? Вероятно заради дългия плажен сезон на Сен Тропе и страстта на французите към четенето. Навярно и Калин Терзийски с нетърпение очаква плажното лято и хората да грабнат новата му книга под чадъра. Но на плажа има място за всякакви книги. Ние искаме да помогнем за най-добрия избор и се радваме, че издателство Сиела подкрепиха идеята ни – Фестивал на плажното четене.


Плаж Моби Дик пред бистро Дионисиус (к.к. Албена) винаги е бил територия на свободния дух и свежото настроение. Мястото е създадено от големия артист Христо Господинов - Печката. Неговите наследници с чест поддържаме артистичната атмосфера. Това лято ще добавим и свободното четене на качествена литература. В комбинация с чаша свежо вино става неустоимо предложение. Ние вярваме, че все още четящите хора в България са повече от пишещите. И ще ги поканим да се присъединят към нашата инициатива за повишаване на общата ни култура. Кулминацията на кампанията ще бъде през юли и август, когато вашите книжни кумири ще ни гостуват по бански, за да разкажат за своята страст към писането. Надяваме се тези срещи да са незабравими.


Очакваме ви от началото на юни. Издателство Сиела пускат на пазара нова книга всеки ден, така че няма да ви е скучно в избора. А виното е на три от добрите изби в страната – Любимец, Тера Тангра и Свищов.


Програмата за първите дни на август:


2 август - Калин Терзийски представи „Аскетът в мола”


5 август - Чаровната Станислава Кара, филмов журналист и пътешественик, представи „Повикът на щастливата случайност”. Тя сподели и фрагменти от новия си проект за книга, посветена на живота в телевизията.


8 август - от 12 часа започва маратона на смеха в компанията на Михаил Вешим. Той ще представи последния сборник с разкази „Когато бях морски капитан”. Ще го попитаме дали редовно остри сатиричното си писателско перо. С нетърпение очакваме неформалния разговор на маса под асмата, където вероятно ще се родят нови сюжетни линии.


 


Следва и уикенд на дългото плажно четене. Само на 9 и 10 август (събота и неделя), всички художествени романи от щанда на бара на бистро Дионисиус ще се продават с 20% отстъпка от коричната им цена. Изненадите ще продължават до края на месеца. Всеки закупил книга до края на август ще бъде включен в томбола с книжни награди.


Идвайте, вече изстудяваме виното, не оставяйте книгите да прашасват на бара!


Екипът на бистро Дионисиус


velinah@yahoo.com, 0888 46 22 70, 0889 46 22 70

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин