Фестивал за 3D улично изкуство - Велико Търново, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ 3e-News Insmarket Jenite Div OperationKino Sporta FitWell Sportuvai Peika NasamNatam Sever Programata Doctoronline Kulinar Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
15
Фестивал за 3D улично изкуство
ДАТА: Oт 15 Юни 2017 до 18 Юни 2017 МЯСТО:
Добави в календара
Фестивал за 3D улично изкуство

3D Street Painting Festival/Фестивал за 3D улично изкуство


Международен Фестивал за 3D рисунки на винилни пана, ще се проведе в периода от 15 до18 юни 2017г. в района около паметник Асеневци и Художествената галерия, град Велико Търново.


Какво е 3D уличното изкуство?


3D уличното изкуство познато още като паважно, теренно, анаморфично изкуство е художествен стил, създаващ оптична илюзия, която се получава от наблюдението от една единствена гледна точка. Използвайки анаморфозата, художниците създават изображения, които изглеждат триизмерни, а получените произведения на изкуството, дотолковасъздават илюзия за реалност, че застанал човек до тях изглежда наистина погълнат от изображението. 3D изкуството е мощна платформа за достигане на обществеността възбужда любопитство и интерес, буди нови различни емоции, отваря духа и обединява хората в името на нещо ново, като създава свят, в който главната идея е не само изкуството да присъства в живота на хората, но и да ги провокира да станат участници в самото изкуство.


С достигналата популярност на този вид улично изкуство, през последните години, художници от цял свят се обединяват и изобразяват своите триизмерни фантазии като провокират хората. Благодарение на арт фестивалите се създават международни творчески колективни произведения, които разширяват и обогатяват знанията на народите за техния свят, история и култура. Организирането на стенописни колективи е опит да се проправи път в територията на творческия експеримент и да се реализират интерактивни художествени произведения в сферата на най-отвореното и социално изкуство стенописта и нейните глобални послания към човечеството. Днес модерното изкуство се ражда на улицата пред очите ни, 3D рисунките не могат да бъдат подминати , те привличат вниманието, щедро разгръща илюзорния си свят с мащаби и пространства, които превземат въображението и ни карат да реагираме.


Фестивала се организира от фирма Фулл Спектра и е съфинансиран от Община Велико Търново по програма „Изкуство и Култура Велико Търново 2017г.”


Участници:


От България:Търновска група GiArtCrew – Невена, Евгения, Нина и Весела


От Сърбия:Branisa Djordjevic & Zoran Milicevic


От Украйна:Alex Maksiov


От Холандия:Matthew May

Коментирай
Други събития
Яну
20
-
Яну
21
Фестивал "Зимна приказка"
Фестивали София, България
Добави в календара
Абонирайте се за нашия бюлетин