Фестивал за 3D улично изкуство - Велико Търново, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
15
Фестивал за 3D улично изкуство
ДАТА: Oт 15 Юни 2017 до 18 Юни 2017 МЯСТО:
Добави в календара
Фестивал за 3D улично изкуство

3D Street Painting Festival/Фестивал за 3D улично изкуство


Международен Фестивал за 3D рисунки на винилни пана, ще се проведе в периода от 15 до18 юни 2017г. в района около паметник Асеневци и Художествената галерия, град Велико Търново.


Какво е 3D уличното изкуство?


3D уличното изкуство познато още като паважно, теренно, анаморфично изкуство е художествен стил, създаващ оптична илюзия, която се получава от наблюдението от една единствена гледна точка. Използвайки анаморфозата, художниците създават изображения, които изглеждат триизмерни, а получените произведения на изкуството, дотолковасъздават илюзия за реалност, че застанал човек до тях изглежда наистина погълнат от изображението. 3D изкуството е мощна платформа за достигане на обществеността възбужда любопитство и интерес, буди нови различни емоции, отваря духа и обединява хората в името на нещо ново, като създава свят, в който главната идея е не само изкуството да присъства в живота на хората, но и да ги провокира да станат участници в самото изкуство.


С достигналата популярност на този вид улично изкуство, през последните години, художници от цял свят се обединяват и изобразяват своите триизмерни фантазии като провокират хората. Благодарение на арт фестивалите се създават международни творчески колективни произведения, които разширяват и обогатяват знанията на народите за техния свят, история и култура. Организирането на стенописни колективи е опит да се проправи път в територията на творческия експеримент и да се реализират интерактивни художествени произведения в сферата на най-отвореното и социално изкуство стенописта и нейните глобални послания към човечеството. Днес модерното изкуство се ражда на улицата пред очите ни, 3D рисунките не могат да бъдат подминати , те привличат вниманието, щедро разгръща илюзорния си свят с мащаби и пространства, които превземат въображението и ни карат да реагираме.


Фестивала се организира от фирма Фулл Спектра и е съфинансиран от Община Велико Търново по програма „Изкуство и Култура Велико Търново 2017г.”


Участници:


От България:Търновска група GiArtCrew – Невена, Евгения, Нина и Весела


От Сърбия:Branisa Djordjevic & Zoran Milicevic


От Украйна:Alex Maksiov


От Холандия:Matthew May

Коментирай
Други събития
Май
09
-
Май
13
SoFest 2018
Фестивали София, България
Добави в календара
Май
10
-
Май
20
Старопланински събор Балкан фолк 2018
Фестивали Велико Търново, България
Добави в календара
Май
18
-
Май
20
Международен фестивал 6Fest
Фестивали Габрово, България
Добави в календара
Юни
08
-
Юни
09
BG MUSIC FESTIVAL
Фестивали Сандански, България
Добави в календара
Абонирайте се за нашия бюлетин